Verslag Voorjaarsfeest

Verslag Voorjaarsfeest

Geplaatst op 22-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Of het nou de gratis hamburgers van Mehdi waren of het uurtje gratis borrelen, we weten het niet. Wat we wel weten is dat het tijdens het Amstel Voorjaarsfeest ongelooflijk druk en gezellig was op onze vereniging. Dat begon al aan het begin van de middag toen het startschot van de Bumping werd gegeven. De roemruchte wedstrijd van weleer was sinds begin jaren negentig niet meer georganiseerd, maar werd speciaal voor de jeugd nieuw leven ingeblazen. Vol enthousiasme vertrokken de ploegen vanaf het Hilton richting Amstel om een snelle tijd neer te zetten en natuurlijk niet gebumpt te worden. 

Op het moment dat de Bumpingjeugd aan de kannen limonade zat, was de Toerroeicommissie al druk in de weer om de 28 deelnemers van de Mysterietoer te instrueren. Een voor een vertrokken de boten richting stad om een vragenlijst met de nodige instinkers in te vullen. Doel was om letters te verzamelen die een zin vormden. Voor de winnaars had de commissie een prachtige taart in Amstelkleuren gemaakt. 

Terwijl er op het water gestoeid werd om de slagzin op te lossen stroomde het terras voller en voller. Er werd volop genoten van de drukte op het water en natuurlijk van het heerlijke zonnetje. Dan is ons terras met recht het mooiste stukje Amsterdam! Toen de laatste toerroeiers binnen waren, nodigden commissaris vloot Bart Breuk en voorzitter Cees Vente de terrasgangers uit om de doop van een nieuwe dubbeltwee bij te wonen. Frederic Dohmen had de eer om het Amstelwater over de boot te laten stromen en de naam van de boot bekend te maken: Dnipro. Dnipro is de naam van een Oekrainse rivier waar door de Oekrainers hopelijk snel weer geroeid kan worden. Het bestuur heeft laten weten om materiaal dat wordt afgestoten beschikbaar te stellen aan Oekrainse roeiverenigingen, waarmee we een kleine bijdrage hopen te leveren aan de wederopbouw zodra het land uit de oorlog is. 

Nadat de prachtige Dnipro was voorgeroeid ging het feestje weer verder op het terras. Daar werden de prijzen uitgereikt voor de Mysterietoer en kwamen de instinkers nog even aan het licht. Voorzitter Cees Vente had nog even aandacht voor de de koninklijke onderscheiding die Frank van Nunen en het erelidmaatschap dat oud voorzitter Wim Koopman eerder dit jaar hadden ontvangen. Door corona vonden de huldigingen eerder dit jaar zonder publiek plaats. Natuurlijk werd ook Mehdi even in het zonnetje gezet. Hij ontving van Cees een fraai boek met recepten voor roeiers. We zijn benieuwd of we die terug gaan zien op het menu!

Met de door Mehdi aangeboden bubbels werd geproost op zijn komst als nieuwe pachter en kwamen de eveneens door hem aangeboden gazpacho, burgers en frites door. Daar werd op het volle terras flink van gesmuld.

Een DJ wist met zijn opzwepende muziek de dansende Amstelleden tevreden te stellen. Dat waren er minder dan de zonaanbidders die 's middags op het terras zaten, maar daardoor niet minder gezellig. Tot een uur of twaalf werd er gedanst en gedronken (het bier was gratis!) en bleef een klein groepje aan de bar hangen die het vast en zeker nog erg laat hebben gemaakt. 

De meer dan twaalf uur vertier voor de Amstelleden was te danken aan de inzet van veel vrijwilligers uit de jeugdcommissie, toercommissie, het bestuur en natuurlijk Mehdi en zijn personeel. Allemaal hartelijk dank voor de geweldige organisatie!

bumping-klaar-voor-start

Klaar voor de start van de Bumping

bumping-organisatie

De organisatie van de Bumping is er maar druk mee

frederik-doop-dnipro1

De Dnipro wordt gedoopt door Frederic Dohmen

dnipro1

Vernoemd naar een Oekrainse rivier

voorroeiers-dnipro1

Voorroeiers .. en .. maken zich klaar

dnipro-voorroeien1

En showen de dubbeltwee aan het publiek

vol-terras1

Het terras is afgeladen tijdens de receptie

toercommissie1

De Toercommissie leest de uitslagen van hun eigen Mysterietoer voor

prijs-puzzeltocht1

En zo komt de prachtige zelfgemaakte taart bij de winnende ploeg terecht

mehdi-en-cees1

Mehdi wordt in het zonnetje gezet door de voorzitter

 

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam