Jeugd en junioren (tot en met 18 jaar)

NK junioren aftermovie


Winst Nederlandse junioren

Vanaf 2:55:49


Activiteiten

SEP
18
Jeugd-introductiemaand

Jeugd- en junioren | deel 2 / 6

Jeugd-introductiemaand zaterdags 11.50-13.20 uur woensdags 17.00-18.15 uur

SEP
21
Jeugd-introductiemaand

Jeugd- en junioren | deel 3 / 6

Jeugd-introductiemaand zaterdags 11.50-13.20 uur woensdags 17.00-18.15 uur

SEP
25
Jeugd-introductiemaand

Jeugd- en junioren | deel 4 / 6

Jeugd-introductiemaand zaterdags 11.50-13.20 uur woensdags 17.00-18.15 uur

SEP
28
Jeugd-introductiemaand

Jeugd- en junioren | deel 5 / 6

Jeugd-introductiemaand zaterdags 11.50-13.20 uur woensdags 17.00-18.15 uur

Wat is het?

De Amstel richt zich expliciet op jeugd en junioren roeien.

  • Als jeugdlid kan je bij ons terecht voor:
    • Instructie.
    • Wedstrijdroeien.
  • Als juniorlid komt naast het plezier in het roeien het accent steeds meer te liggen op bij het leren hard roeien. Bij de junioren maken we onderscheid tussen:
    • Instructie.
    • Competitie. Het merendeel van de competitieroeiers doet mee aan wedstrijden op regionaal en nationaal niveau.
    • Wedstrijdroeien. De wedstrijdroeiers nemen zoveel mogelijk deel aan nationale wedstrijden, waaronder het NK voor junioren. Met een deel van deze groep kan worden gestreefd naar een deelname aan het WK voor junioren, de Coupe de la Jeunesse (EK voor junioren) en andere internationale wedstrijden.
 
Voor wie is het?

Vanaf 10 jaar ben je als jeugdlid welkom om kennis te maken met de roeisport bij De Amstel:

  • Als jeugdlid: van 10-14 jaar.
  • Als juniorlid: vanaf het jaar dat je vijftien wordt tot en met 31 december van het jaar waarin je achttien wordt.
 
Wat is handig/ leuk om te weten?
  • Als je enthousiast bent en graag wil komen roeien, dan kun je kiezen voor een introductiemaand met 8 lessen voor € 50. Na afloop kun je lid worden bij De Amstel, maar je kunt ook lid worden bij één van de andere drie roeiverenigingen in Amsterdam die deze introductiemaand aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om direct lid te worden van De Amstel. Financieel is dat voordeliger.
  • De roei-instructie voor de jeugd wordt twee dagen per week gehouden. De coördinator bepaalt in welk team je wordt ingedeeld. Dit gaat zoveel mogelijk op leeftijd en geslacht. De jeugdinstructie wordt gegeven door zowel juniorleden als volwassen leden van De Amstel die daarbij begeleid worden door de jeugdcoördinator van de Stichting Sportservice Amsterdam. Jeugdroeiers van 10 tot 14 jaar oud kunnen al snel mee gaan doen aan wedstrijdjes. Dat kan door deelname aan een competitie en aan losse evenementen.
  • In de schoolvakanties organiseert De Amstel regelmatig een roeiweek voor de jeugd.
  • De junioren competitieroeiers trainen twee a drie keer per week, de wedstrijdroeiers trainen circa vijf keer per week. Bij zowel de wedstrijd- als de competitiegroep blijft het accent liggen op de gezelligheid en het plezier en het met elkaar op een verantwoorde manier beoefenen van de roeisport.
  • Trainingen bestaan vooral uit roeien, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan conditie- en krachtontwikkeling. De Amstel beschikt over een groot aantal ergometers en organiseert ’s winters hardlooptrainingen. De trainingen, zowel binnen als buiten, worden gegeven door ervaren wedstrijdcoaches die zorgdragen voor een verantwoorde opbouw aan de hand van professioneel opgestelde trainingsschema’s.
 
Waar vind ik meer informatie?
  • Voor meer informatie over de jeugdwedstrijden: Informatie over de jeugdwedstrijden
  • Voor informatie over de instructie en praktische informatie over deelname, zie voor meer informatie onder de activiteit in de kalender.

 

 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Voor het aanmelden voor een proefles of meer informatie, neem contact op met onze jeugdcoördinator Evert Vogel via onderstaande knop.

Contact met jeugdcoördinator

Interview met de jeugdcoördinator 

Wie is Evert Vogel? Is hij op weg naar 12 functies > 13 successen? Hij blijkt veelzijdig inzetbaar. Evert en De Amstel maakten in 1987 kennis toen hij samen met Linda op 1 april 1987 het pachtcontract tekende. Na vijf jaar startten ze een nieuwe uitdaging: een Sauna in Haarlem. Zakelijk bleef hij in de horeca actief met o.a. een Haarlems restaurant en de horeca van de hockeyclub HBS in Bloemendaal. De jeugdafdeling van Het Spaarne heeft hij een paar jaar onder zijn hoede gehad met een groeiresultaat van 60 naar 150 leden.

evert-vogelMaar Evert bleef ook coachen bij De Amstel en was vanaf 2002 5 jaar onze vice-voorzitter. En recent is hij gevraagd Wieger van der Werf op te volgen als coördinator voor de jeugd en junioren.

Dat doet hij in twee dagdelen per week en daarnaast heeft hij een eigen klusbedrijf.
Ik kan het niet nalaten een parallel te trekken met Joris die ook in die branche opereert.
Mehdi, haal je Gamma kluskaart maar en een avondcursus aan de timmeracademie want dit is je voorland.

En waar ga je mee aan de slag?
De Amstel telt ca 50 leden van 10 t/m 18 jaar. Daar ligt de eerste uitdaging, dat is te weinig dus werven. Het samenwerkings programma Ikwilroeien.Amsterdam.nl loopt nog steeds en levert wel iets op maar zeker niet genoeg. In juni moet daarom het schoolroeien weer op de agenda terugkeren door tijdig met scholen te overleggen en hiervoor gymlestijd vrij te maken. Ook de schoolwedstrijden in september zijn een bruikbare markt.

Maar er is meer. De beste reclame is het netwerk aan vriendjes/dinnetjes. Daarom ligt mijn focus primair op “roeien doe je omdat je het leuk vindt”. Vaak is er de schijn van competitiedrang en aansluiten op wedstrijden maar dat is een vervolg van leuk roeien en nooit de primaire start.

Hoe maak je roeien leuk?
Oh, dat kan op veel manieren. Natuurlijk goede en betrouwbare opvang en begeleiding op het water. Maar ook daarna moeten er spelletjes beschikbaar zijn. Uit het verleden herinner ik met het tafelvoetbalspel en de flipperkast. En standaard gratis limonade. En ik weet zeker dat zaken als een b.v. Haloweentocht of een jeugdfeest zullen scoren. Trouwens, afroeien is ook voor de junioren een verplichte toets. Slagen motiveert om meer te varen.

Stel dat je opzet resultaat heeft, heb je dan instructeurs genoeg?
Nee, Je hebt nooit kader genoeg. Maar ook hier ligt een kans met ouders, zeker als ze zelf geroeid hebben. Gelukkig is het botenmateriaal bij De Amstel ruim voldoende en zeker goed bruikbaar. Mijn taak is alle middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten En door de ouders erbij te betrekken maak je de P.R. breder.

Wedstrijdroeien is niet je prioriteit. Hoe zie je dat dan wel?
Heel simpel. Tijdens de instructie en bij het afroeien is het onderkennen van talenten goed te doen. Valt iemand op, dan vraag ik een coach erbij en volgt de mogelijkheid door te stromen. Er is een goede samenwerking met Wim Koopman en Marjolein Dohmen

Tot slot iets vergeten?
Jazeker. Ik wil volgend jaar een reünie organiseren met oud-jeugdleden. Nog lid of opgezegd. Zeg maar die juniores waren in de jaren 1975-1990.
En natuurlijk de oproep aan de huidige leden: Wil je zelf jong blijven dan lukt dat prima door met de jeugd te werken. Zeker weten dat je groeit in woord, begrip en souplesse. Laat het me weten en ik deel je in.

Tot slot een one-liner?
De jeugd heeft de toekomst is zeker te vanzelf sprekend?
Nou, je doet het er maar mee want het is wel de kern van alles!

Evert, heel veel succes.
(auteur Peter de Graaf)

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam