Midweekroeien

Wat is het?

Veel leden van de Amstel roeien recreatief. Recreatieroeiers roeien geen wedstrijden of marathons maar beoefenen het roeien in hun eigen tempo, puur als training. Veel recreatieroeiers roeien toertochten door heel Nederland of nemen deel aan midweekroeien.

Midweekroeien bestaat uit 4 verschillende onderdelen:

  • Dinsdagmiddagtocht. Iedere dinsdagmiddag organiseert Aafke Gorter een tocht in en om Amsterdam. 
  • Dagtochten vanuit de Amstel. Gewoonlijk beginnen deze tochten om 10.00 uur en duren tot zeker 20.00 uur. 
  • Verenigingenbezoek bij de Amstel. Er zijn regelmatig uitwisselingen met andere clubs. Gewoonlijk organiseren we een grachtentocht voor clubs van buiten en vaak laten we onze leden de boten sturen.
  • Verenigingenbezoek door de Amstel. We organiseren ieder jaar een aantal tochten in samenwerking met andere roeiclubs. In het verleden hebben we bijvoorbeeld in Barendrecht, Haarlem, Weesp, Naarden, Gouda, Purmerend, Woerden, Gorcum, Leerdam, Zaandam, Utrecht, Uithoorn geroeid. 

Zie de kalender voor de tochten en praktische informatie over deelname.

 
Voor wie is het?

Alle leden van de Amstel kunnen, mits zij het juiste roeiniveau hebben, een boot afschrijven om mee te doen aan het midweekroeien.

Voor midweekroeien en vooral het roeien van dagtochten is een goede conditie vereist (de tochten zijn ca. 40 km lang). Hou er verder rekening mee dat je bij de tochten moet aanleggen en uitstappen op de gekste plekken. Je vaart onder hele lage bruggetjes door, waar je moet slippen en liggen. Soms moet er gepeddeld worden.

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Wat is handig/ leuk om te weten?
  • Dinsdagmiddagtocht: bij slechte weersomstandigheden is het verstandig om eerst even met Aafke contact op te nemen (06 33752578).
  • Dagtochten: deelnemers nemen een picknick mee (een salade, Franse kaas met stokbrood, quiche, taart, fruitsalade enzovoort). Samen delen we het eten. Het is dus niet de bedoeling, dat je een boterham meeneemt, maar je maakt iets dat je kunt delen met anderen. Vergeet vooral niet water mee te nemen. Daarnaast is het handig kleingeld mee te nemen voor eventuele sluisjes onderweg.
  • Verenigingenbezoek door de Amstel: met een aantal auto’s rijden we naar de club waarmee we de tocht organiseren. De tochten zullen we tijdig aankondigen op de website of het aankondigingsbord. Wanneer je ons een mail stuurt dat je interesse hebt in onze tochten, sturen we je bij elke tocht, die we plannen, een mail met gegevens.
 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over het midweekroeien, neem dan contact op met Aafke Gorter (06-33752578) of Carine Hoogveld (06-41501926). Je kan ook mailen via onderstaande knop. 

Informatie over midweekroeien en aanmelden

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam

ARI

Amstel Roei Informatie
020 6718946