Onze vereniging

Roei & Zeilvereniging De Amstel, sinds 1874

clubhuis

Roei- en Zeilvereniging De Amstel is al sinds 1874 één van de grootste roei- en zeilverenigingen van ons land. Ons clubgebouw ligt aan “de Kom” aan de Hobbemakade te Amsterdam op een kruising van vierwaterwegen in directe verbinding met de rivier de Amstel en de grachten van Amsterdam. Wij hebben het mooiste terras van Amsterdam, waar je na het sporten kan genieten van een drankje of een hapje, dat op gezellige en professionele wijze wordt verzorgd door onze horecabeheerder Mehdi Slaby

Iedereen is bij ons van harte welkom: jeugd en volwassenen; als je wil beginnen met roeien, als meer ervaren (wedstrijd-)roeier, als toerroeier, maar ook als zeiler. We zijn immers een ROEI- en ZEILvereniging.

De Amstel vindt het belangrijk om haar leden goed te leren roeien en onze gevorderde roeiers steeds beter te laten roeien. Onze jeugdcoördinator en commissaris instructie zorgen voor een gedegen roeiopleiding in een zorgvuldig opgebouwd leertraject. Dit is inbegrepen in het lidmaatschap. Na verkregen vaardigheid mag het lid zonder instructeur zelfstandig in het daarbij behorende boottype roeien.   

Onze vloot behoort tot de grootste en beste van Nederland, dat maakt roeien bij ons nog leuker en toegankelijker.

Voor en door de leden

Het bestuur heeft de algemene leiding van de vereniging, maar zeer veel werk wordt gedaan door de verschillende commissies. Vrijwel alle werkzaamheden op De Amstel (zoals de organisatie van wedstrijden, het onderhouden van de vloot, het geven van roeiinstructie, het onderhoud van ons clubgebouw en het verzorgen van onze website en nieuwsbrief) worden door de leden zelf op vrijwillige basis verricht. Zo is de roei-instructie een aangelegenheid van de leden zelf: ervaren roeileden geven hun kennis en ervaring door aan de beginnende leden.

Om als vereniging goed te kunnen functioneren is de inzet van de leden broodnodig. De inzet van de leden maakt De Amstel. Onze vereniging is er trots op, dat dit verenigingsgevoel breed wordt gedragen. Ook van jou wordt straks verwacht, dat je een bijdrage gaat leveren binnen de vereniging.

amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam