Vertrouwenscontactpersoon

Een veilige sportomgeving wil toch iedereen?

Waar groepen mensen met elkaar in contact zijn, gaat er wel eens iets mis in de relationele sfeer. Soms gaat er zelfs iets heel erg mis. Helaas gebeurt dat ook op sportverenigingen. Het gaat gelukkig zelden om de meest ernstige vorm van ongewenste gedrag, seksuele intimidatie, maar vormen van (verbaal) geweld, pesten en discriminatie komen wel regelmatig voor. Bij De Amstel staat onderling respect voorop. Daarom heeft de vereniging in 2011 de Code ongewenste omgangsvormen geïntroduceerd. Maar met goede voornemens en een code alleen is het probleem helaas niet opgelost.

Overkomt jou iets vervelends op onze roeivereniging of signaleer je een vorm van ongewenst gedrag? Dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van De Amstel. De vertrouwenscontactpersoon is het aanspreekpunt binnen de vereniging maar speelt geen inhoudelijke rol. Hij of zij (De Amstel heeft een mannelijke en een vrouwelijke vertrouwenscontactpersoon) biedt een luisterend oor, adviseert over mogelijke vervolgstappen en wijst je de weg. Ook een beklaagde kan bij de vertrouwenscontactpersoon terecht. Uiteraard wordt alle informatie uit gesprekken strikt vertrouwelijk behandeld en zal nooit door de vertrouwenscontactpersoon naar buiten gebracht worden. Daarop kun je vertrouwen.

Tonny Lepeltak-Brinkman en Johan de Haan zijn de vertrouwenscontactpersonen bij De Amstel. Zij zijn te bereiken via mail. Dit mailadres staat doorgelinkt naar hen beiden. Als je een van hen direct wil benaderen, zoek dan even hun mail en/of telefoonnummer op in de ledenlijst op het besloten gedeelte van deze site.

Meer informatie over grensoverschrijdend gedrag in de sport is te vinden op de website van NOS-NSF.

Tonny Lepeltak-Brinkman
26042024-tonny-lepeltak-brinkman
Johan de Haan
26042024-johan-de-haanamstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam