Zeilen

In november 2000 werd de ZCA opgericht en daarmee werd een oorspronkelijke activiteit binnen De Amstel weer hersteld. De commissie organiseert per zomerseizoen diverse zeilactiviteiten op verschillende locaties. Het materiaal wordt gehuurd en veelal zijn dat Valken, BM's of Catamarans. Soms wordt ook een waddenactiviteit georganiseerd! Kijk voor de agenda regelmatig op het infobord in de hal.

Wie kunnen er mee?

Alle Amstelleden, jong en oud, ervaren of niet! Aan boord is altijd een 'dag-kapitein' aanwezig die de touwtjes veilig in handen heeft.

Inschrijvingen

Inschrijven gaat nog altijd via het infobord in de gang van onze vereniging. Eén maand voor de geplande activiteit wordt de laatste info digitaal rondgestuurd, gepubliceerd op de Amstelsite en de inschrijflijst geprikt op het infobord. Inschrijven is betalen!

Kosten en betaling

Per activiteit wordt het benodigde materiaal gehuurd. De kosten worden hoofdelijk omgeslagen en op de dag zelf afgerekend. Getracht wordt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bij grote evenementen kan vooraf een betaling/machtiging worden gevraagd. Jeugdleden (tot 18 jaar) krijgen 50% korting!

Veiligheid en aansprakelijkheid

De ZCA zorgt met de verhuurder dat alle veiligheidsaspecten van het gehuurde materiaal in orde zijn. De gebruikers van het gehuurde materiaal zijn zelf verantwoordelijk en meestal geldt een eigen risico bij schade, verschillend per verhuurbedrijf. De ZCA kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan of verlies van privé of gehuurde eigendommen.

ZCA-Klassiek

Ter gelegenheid van 135 jaar De Amstel is er in 2009 een echte klassieke Scheehouten Zeilwerrie aan onze moderne roeivloot toegevoegd. Twee vrijwilligers hebben met uiterst veel inzet, onder vakkundige begeleiding van bootsman Olaf, de historische Dolfijn omgebouwd en gerestaureerd. Er is nu een speciale groep actief die deze zeilwerrie mag en kan gebruiken. Meer informatie hierover kan je krijgen bij Leo Schneeman.

Contact

Je kunt onze zeilcommissie het beste en altijd bereiken per mail

Graag tot ziens bij onze activiteiten en vooral veel zeilplezier tussen het roeien door!

amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam