Toerroeien bij De Amstel

Toerroeien is een belangrijk onderdeel bij de Amstel. Een groot deel van de vloot is geschikt voor het toerroeien en we organiseren het hele jaar door diverse tochten, door de grachten van Amsterdam en daarbuiten. Natuurlijk organiseren we ook ieder jaar weer een Nationale Avondtocht en een Koning Wintertocht. Beide tochten varen dwars door de stad, ieder jaar weer een andere route.

Nationale Avondtocht
Bij de Nationale Avondtocht geniet je van de avond die valt over stad, de zon die onder gaat en de lichtjes die aangaan. Maar het blijft altijd oppassen: het is en blijft druk in de grachten. En eenmaal terug op de vereniging genieten de deelnemers van een Indisch buffet. De Nationale Avondtocht wordt geroeid in september.

Koning Wintertocht
De Koning Wintertocht gaat door grachten waar je in de zomer niet kunt komen omdat het daar te druk is met andere boten. Natuurlijk zorgen we voor een warme versnapering ergens halverwege de tocht. En we sturen je niet naar huis zonder een warm bord erwtensoep. De Koning Wintertocht wordt geroeid in december.

Wil je je opgeven voor één van deze tochten? Dat kan zolang er plek is! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zodra wij jouw deelname hebben bevestigd, ontvang je meer informatie.

De toercommissie van de R&ZV De Amstel bestaat uit:
- Bram Munnik
- Arnd Brüninghaus
- Annette Schneemann