Toerroeien

Wat is het?

Veel leden van de Amstel roeien recreatief. Recreatieroeiers roeien geen wedstrijden of marathons maar beoefenen het roeien in hun eigen tempo, puur als training. Veel recreatieroeiers roeien toertochten door heel Nederland of nemen deel aan midweekroeien.

Toerroeien is een belangrijk onderdeel bij de Amstel. Een groot deel van de vloot is geschikt voor het toerroeien en we organiseren het hele jaar door diverse tochten, door de grachten van Amsterdam en daarbuiten. Natuurlijk organiseren we ook ieder jaar weer een Nationale Avondtocht en een Koning Wintertocht. Beide tochten varen dwars door de stad, ieder jaar weer een andere route.

 
Toercommissie

Activiteiten

JUN
4
Midweekroeien: Broek in Waterland (40 km)

Toer- en Midweekroeien | 09:00 - 19:00

Wanneer je het IJ oversteekt, kom je via het Noordhollandsch Kanaal terecht in het dorp Broek in ...

JUN
22
Kortste-NachtTocht

Toer- en Midweekroeien | 19:30 - 23:00

De aanmelding verloopt via de QR-code of via deze link

JUN
24
Midweekroeien: Het Gein (33 km)

Toer- en Midweekroeien | 09:00 - 19:00 | Amstelrivier, Gein, Gaasp, Weespertrekvaart

Via Ouderkerk en Abcoude roei je naar het schilderachtige riviertje het Gein, waar Mondriaan de m...

JUL
9
Midweekroeien: Vinkeveen (40 km)

Toer- en Midweekroeien | 09:00 - 19:00

Via Amstel, Bullewijk, Waver en Winkel vaar je naar de door turfwinning ontstane Vinkeveense Plas...

Wat is handig/ leuk om te weten?
  • Toerroeien is een belangrijk onderdeel bij de Amstel. Een groot deel van de vloot is geschikt voor het toerroeien en we organiseren het hele jaar door diverse tochten, door de grachten van Amsterdam en daarbuiten. De Amstel organiseert zelf de Nationale Avondtocht (in september) en een Koning Wintertocht (in december). Beide tochten varen dwars door de stad, ieder jaar weer een andere route.
  • Bij de door de Amstel georganiseerde Nationale Avondtocht geniet je van de avond die valt over stad, de zon die onder gaat en de lichtjes die aangaan. Maar het blijft altijd oppassen: het is en blijft druk in de grachten. En eenmaal terug op de vereniging genieten de deelnemers van een Indisch buffet. De Nationale Avondtocht wordt geroeid in september.
  • Een andere tocht die door de Amstel wordt georganiseerd is de Koning Wintertocht. Deze tocht gaat door grachten waar je in de zomer niet kunt komen omdat het daar te druk is met andere boten. Natuurlijk zorgen we voor een warme versnapering ergens halverwege de tocht. En we sturen je niet naar huis zonder een warm bord erwtensoep. De Koning Wintertocht wordt geroeid in december.
  • De toercommissie bestaat uit:
    • Marion Tillman 
    • Paul Meijer 
 
Bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Wil je meer informatie over de toertochten die we organiseren of wil je je opgeven voor één van bovengenoemde tochten? Stuur een mail naar de toercommissie van de Amstel.

Informatie over toerroeien en aanmelden

 
amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam