Vordering grote en kleine klussen

Vordering grote en kleine klussen

Geplaatst op 27-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: René Visser

rene-visserDe afgelopen periode zijn er diverse kleine en grote klussen gedaan in en rond het gebouw. In mijn vorige artikel heb ik daar al het een en ander over geschreven. Tijd voor een update van de stand van zaken.

Dakrenovatie

Project afgerond echter… we kregen te maken met iets wat niemand had voorzien. De maanden april en mei zijn nog nooit zo droog en zonnig geweest. Zoals bekend, ligt op de platte daken rondom de koepel mos-sedum dakbedekking. Normaal gesproken heb je daar nauwelijks omkijken naar; dit type daktuin heeft nauwelijks onderhoud nodig. Maar omdat het jong spul is moet het eerst goed wortelen en daar heeft het veel water voor nodig. Bij de combinatie weinig/geen water en veel zon zullen de wortels namelijk verbranden en gaan de plantjes dood. Dus hadden we de taak om regelmatig de planten van water te voorzien, een klus waar je telkens ongeveer een uur mee bezig bent, maar die wel voldoening geeft. Gelukkig hebben de meeste planten het door onze zorg het overleefd en beginnen nu goed te groeien. Veel dank aan de vrijwilligers die een paar keer het watergeven van mij hebben overgenomen.

Nieuwe deuren voor de loodsen

Nu we voorzichtig aan weer kunnen roeien, hebben al diverse leden de nieuwe roldeuren kunnen zien. Wij hebben daar diverse positieve reacties op gekregen. Echter, de aannemer had een foutje gemaakt. De geleiderails hangen te laag. Dat is voor onze krappe bootruimte niet handig en vergroot de kans dat de boten beschadigd raken bij het in- en uittillen. Dit probleem wordt binnen een paar weken opgelost. Ook gaan we kijken hoe we de kieren boven de roldeuren bij het boven kozijn het beste dicht kunnen maken. Als dat probleem ook verholpen is, dan is deze grote klus afgerond en zullen we hopelijk vele jaren profijt hebben van deze investering.

Bestrating perron

Dit is voorlopig afgerond. Vooral bij de skiffloods is de boel opgeknapt. We kijken nog wanneer met vrijwilligers andere delen van het perron opgeknapt kunnen worden. Ook wordt een moment gepland om de belijning bij de rollen te vernieuwen.

PV-panelen op de schuine daken

Laatst hebben wij een gesprek gehad met SlimSolarSystems (installateur) over de benodigde panelen voor deze klus. De plannen worden nu verder concreet uitgewerkt. Zo wordt het leg-plan van de panelen aangepast zodat de panelen vanaf de straat nauwelijks te zien zijn. Onze constructeur heeft de belasting van de panelen op de daken berekend. De gemeente is akkoord met deze berekeningen, dus van die kant hebben we groen licht. Planning start werkzaamheden is eind juni of begin juli. Wanneer hier meer bekend over is zullen wij uiteraard hierover informeren.

Vernieuwen van het voegwerk

Het voegwerk van het metselwerk van het gebouwgedeelte uit 1954 en de monumentale schoorsteen dient nodig vernieuwd te worden. Planning was om deze werkzaamheden voor de zomervakantie uit te voeren. De gecontracteerde aannemer kan echter vanwege drukte en de Coronamaatregelen niet in deze periode aan de slag. Wij gaan in samenspraak met de aannemer kijken of de werkzaamheden in oktober/november dit jaar uitgevoerd kunnen worden. In de tussentijd worden wel proefvlakken opgesteld die door de monumentencommissie beoordeeld zullen worden.

ICT-werkzaamheden

Regelmatig is Rick in het gebouw aan de slag om onze ICT-systemen te onderhouden en te moderniseren. Sinds kort hebben wij een professionele serverkast. Dat was hard nodig want de oude Ikea-kast waarin het modem en een oude switch stonden viel bijna uit elkaar. Rick heeft de afgelopen weken het netwerk geïnspecteerd en waar nodig nieuwe kabels getrokken en nieuwe verbindingen aangelegd. Aan het netwerk zijn nu ook een nieuwe router en enkele gigabitswitches toegevoegd. Zo verbetert het netwerk zich stapje voor stapje, want binnen de vereniging wordt het ict-systeem steeds intensiever gebruikt door de vele vrijwilligers die De Amstel draaiende houden. De komende maanden worden nog wat kleine puntjes op de i gezet, zoals het vervangen van de afschrijfsystemen (die draaien inmiddels ook al bijna tien jaar continu) en het installeren van een nieuw computer- en geluidssysteem in ergometerruimte.

Gat in de koepel gedicht

Waarschijnlijk denk je bij het lezen van dit kopje: ‘zat er dan een gat in de koepel?’ Hier een uitleg. Zoals bekend heeft onze sociëteit een mooie koepel. Aan de kant van de bar heeft jarenlang bij de koepel een niet-werkende afzuigunit gezeten. Die unit is ooit geplaatst toen het nog normaal was om binnen te roken en daardoor extra ventilatie wenselijk was. We hebben de afzuigunit verwijderd en daarmee bleef er een gat over waar de afvoerbuis naar buiten ging. Dit gat is door vrijwilligers en bootsman Jesse vakkundig dichtgemaakt. Vervolgens is het houtwerk dat er boven zit, geschilderd. Kortom: het geheel ziet er nu netjes uit!

Overige werkzaamheden

Art Noordhoek heeft met diverse vrijwilligers de afgelopen tijd veel gedaan in en rond onze gebouw. We waarderen dat zeer.

Een korte opsomming van een aantal klussen:

  • De deuren van het halletje naar de loods zijn opnieuw geschilderd.
  • De ramen zijn gelapt.
  • Het kozijn bij roldeur waar vroeger de werkplaats was, is opnieuw geschilderd.
  • Diverse zitbankjes zijn geschilderd.
  • De geveltuintjes zijn onderhouden en zien er mooi uit!
  • Bij de boeidelen van de schuine daken zijn een aantal stukken hersteld en het geheel is opnieuw geschilderd.
  • Kist schuren en schilderen: de kist die in de herenkleedkamer staat, wordt nu opgeknapt en gaat gebruikt worden om losse spullen (gewichtjes, matten, elastieken et cetera) van de ergoruimte in op te bergen.
  • Het terras is opnieuw ingericht.

Inzet van vrijwilligers bij diverse werkzaamheden: ook jij kunt wat doen!

Zoals het nu naar uitziet, worden de lockdown-maatregelen verder afgebouwd. Dat geeft ons de mogelijkheid om in de komende zomerperiode met meer vrijwilligers werkzaamheden te gaan doen in en rond het gebouw. Ook aan onze vloot kan er een en ander gedaan worden en iedereen kan hieraan zijn/haar steentje bijdragen. Een mooie taak is bijvoorbeeld om met je ploeg de boot waar je regelmatig in vaart een keer goed schoon te maken en na te lopen op eventuele beschadigingen.

Mocht je door dit artikel enthousiast geworden zijn om ook je handen uit de mouwen te steken voor onze club, neem dan gerust met contact op met Art Noordhoek of met mij. Je kan ook een mailbericht sturen naar wuobeg.[antispam].@amstelroei.nl

We horen graag van je!

img-0401

Nog zichtbaar waar vroeger het gat zat. Dit wordt nog geschilderd.

img-0416

Kist wordt opgeknapt, krijgt nog wielen en wordt onder de kapstok in de hal geplaatst.

img-0403

De aannemer gaat speciale steiger om de schoorsteen plaatsen om het voegwerk te kunnen vernieuwen.

img-0421

De nieuwe roldeuren zijn inmiddels geplaatst, maar worden door de leverancier nog onder handen genomen vanwege een foutje bij het plaatsen


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam