Zomerwerkzaamheden Hobbemakade

Zomerwerkzaamheden Hobbemakade

Geplaatst op 20-07-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Ons kruispunt mag dan helemaal gereed zijn met de laatst gelegde toplaag. Een stuk noordelijker schiet het ook op. In dit artikel de recent ontvangen informatie over werkzaamheden op de Hobbemakade tussen de Ruysdaelstraat en Roelof Hartstraat van medio juli tot medio augustus.

In deze periode niet alleen op de Hobbemakade zelf, maar ook op de kruising van de Hobbemakade met de Roelof Hartstraat en rond de kruising met de Ruysdaelstraat. De werkzaamheden zijn onderdeel van de totale herinrichting van de Hobbemakade tussen de Ruysdaelstraat en de Stadionweg.

Wat gaan ze doen?

Ze voorzien de Hobbemakade van nieuw asfalt en belijning tussen de kruising Roelof Hartstraat en de kruising Ruysdaelstraat. Ook vervangen we op de kruising met de Ruysdaelstraat de verkeerslichten en alle bijbehorende voorzieningen, zoals kabels en lussen in de weg.

Wat betekent dat voor autoverkeer

Doorgaand autoverkeer op de Hobbemakade volgt tijdens deze werkzaamheden de omleidingen die vanaf januari 2020 gelden. Autoverkeer vanaf de Ceintuurbaan richting Roelof Hartstraat leiden we tijdens het asfalteren van de kruising Hobbemakade –Roelof Hartstraat via de trambaan.
Van eind juli tot medio augustus rijdt autoverkeer vanuit de Ruysdaelstraat een stukje over de trambaan. Hiervoor is het stuk trambaan met gras tijdelijk verhard. Autoverkeer op de Hobbemakade komend vanaf de Stadhouderskade wordt bij de kruising met de Ruysdaelstraat op bepaalde momenten door verkeersregelaars om de werkzaamheden geleid. Autoverkeer naar de Ruysdaelstraat en van en naar de Albert Cuypstraat blijft mogelijk.
Dinsdag 28 juli 19.00 uur tot woensdag 29 juli 6.00 uur brengen we op de kruising Hobbemakade- Ruysdaelstraat nieuw asfalt langs het spoor aan. Die avond en nacht wordt verkeer uit de Frans Halsbuurt in zuidelijke richting omgeleid via de Ruysdaelkade. Verkeer uit de Ruysdaelstraat in noordelijke richting leiden we dan om via de Pieter de Hoochstraat. De Albert Cuypstraat en Albert Cuypgarage blijven bereikbaar via de Brandweerbrug.

En voor de voetgangers

De Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat blijft bereikbaar voor voetgangers. Op de kruisingen moeten voetgangers soms een keer extra oversteken.

Dan de fietsers

Fietsers op de Hobbemakade volgen tussen de Ruysdaelstraat en Roelof Hartstraat de omleiding die al vanaf januari 2020 geldt. Fietsers op de Ceintuurbaan richting Roelof Hartstraat moeten tijdens het asfalteren van de kruising Hobbemakade-Roelof Hartstraat omrijden via de route Ruysdaelkade-Ruysdaelstraat – Pieter Baststraat.
Fietsers komend uit de Ruysdaelstraat rijden tijdens de werkzaamheden een klein stukje over de trambaan. Zij kunnen vervolgens op de kruising met de Hobbemakade doorrijden naar de Albert Cuypstraat en de Hobbemakade richting Stadhouderskade. Alleen van dinsdag 28 juli 19.00 uur tot woensdag 29 juli 6.00 uur geldt een extra omleiding via de Pieter de Hoochstraat.
Fietsers vanuit de Albert Cuypstraat kunnen doorrijden naar de Ruysdaelstraat en naar de Hobbemakade richting Stadhouderskade.

Overige hinder

De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. Ze werken in principe alleen overdag vanaf 7.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur. Dinsdag 28 juli wordt er op de kruising Hobbemakade –Ruysdaelstraat ook gewerkt in de avond en nacht tot woensdag 29 juli 6.00 uur.

Afronding werkzaamheden Hobbemakade

Na het asfalteren gaat de weg tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat weer open voor alle verkeer en zijn er alleen nog kleine afrondende werkzaamheden aan bijvoorbeeld de bestrating. Het planten van de nieuwe bomen doen ze in november of december.

Mogelijke uitloop

Weersomstandigheden of gewijzigde landelijke corona maatregelen kunnen zorgen voor vertraging of uitstel van de werkzaamheden. Mocht dit gebeuren, dan informeren wij u via: www.amsterdam.nl/hobbemakade 

Vragen, klachten of meer informatie?

Vragen of klachten, of wilt u meer informatie? Bel dan – tijdens kantooruren- voor vragen over de uitvoering met toezichthouder Koos Veltman via: 06 5107 3396. Voor overige vragen over het project kunt u bellen met omgevingsmanager Marije Mook via: 06 2262 6169, of een mail sturen naar: edakamebboh.[antispam].@amsterdam.nl 
De actuele planning van de werkzaamheden en meer informatie over het project kunt u vinden op de website: www.amsterdam.nl/hobbemakade 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam