Zomerterugblik: internationaal succes

Zomerterugblik: internationaal succes

Geplaatst op 19-08-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wim Koopman

Er zijn deze zomer diverse successen behaald door Amstelleden op internationale kampioenschappen. 

Allereerst heeft Iris Klok goud gehaald in de acht op het wereldkampioenschap onder 23 jaar in Sarasota, USA. Omdat al snel duidelijk was dat de roeibond dit jaar alleen scullers naar het WK junioren in Tokio zou sturen heeft Iris, die dit jaar nog junioren had mogen starten, besloten haar geluk in het onder 23 jaar veld te beproeven en met succes.

2019-wk-onder23

Goud in de acht sowieso een geweldige prestatie laat staan voor een junior, gefeliciteerd Iris!

Coupe de la Jeunesse

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen had de Amstel een flinke delegatie dames op de Coupe de la Jeunesse in Corgeno, Italie. Ook op deze driedaagse wedstrijd zijn grote successen behaald, getuige ook de fotoreportage die we eerder publiceerden.

coupe8

Op vrijdagmiddag hebben Roos Luteijn en Kiene Remijn, gestuurd door Luca-Lie Prins, samen met Frederique Pals (de Hoop), Janna Zwolle (RIC), Anne du Croo de Jongh, Verra Sneiders (beide Beatrix), Marg van der Wal en Wouke Mollema (beide de Hunze) en gecoacht door Anita Meilland en Marcel Vervloet (RIC) een zilveren medaille gehaald. De dames hadden een wat moeizame start - het is even wennen als er geen lichtinstallatie is en de starter zijn vlag vergeet - maar met een geweldige inhaalrace werd toch de tweede plaats bereikt.

Zaterdag roeiden Kiene en Roos met Frederique en Janna in de 4-. Die race werd met een prachtige eerste plaats afgesloten. Het is alweer een tijd geleden dat een Nederlandse ploeg een gouden medaille gehaald heeft op de Coupe.

coupe2019-gouden4

Op zondag gingen de dames weer voor de eerste plaats, maar helaas moesten ze deze keer Spanje met een heel kleine marge voor laten. Neemt niet weg dat twee zilveren en een gouden medaille volgens mij nog niet eerder door een Nederlandse ploeg op de Coupe gehaald zijn.

Het succesverhaal is nog niet teneinde want ook Arlette Roos wist een medaille te halen.

Arlette startte in de 2x met Tabo Stekelenburg (Willem III) gecoacht door Jan Frits de Gans en ondergetekende.

coupe2019-tweeOp zaterdag hadden de dames nogal pech met de loting, ze hadden de veruit snelste voorwedstrijd geloot. Een derde plaats in die voorwedstrijd betekende dat ze in de B-finale moesten starten, die gemakkelijk werd gewonnen. Wel jammer dat je met de derde tijd in de voorwedstrijden en de derde tijd overall in de finales alleen de troostprijs verdient. Dat werd op zondag keurig rechtgezet met een prima bronzen medaille.

Uiteindelijk werd Nederland derde in het landenklassement mede door de goede prestatie van de Amstel dames.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam