Winst tijdens DiNHo-wedstrijden

Winst tijdens DiNHo-wedstrijden

Geplaatst op 04-02-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christianne Koenraad

Wedstrijddag, dat is hoe wij wakker werden, wij schoten uit ons bed met maar één ding in onze gedachten: DE WINST. Wij stapten onze fiets op en gingen onderweg. Om 12 uur spraken wij af en de sfeer zat er goed in. Wij bespraken de tactiek en gingen ons klaar maken. Ook hadden wij een leuk stelletje publiek mee genomen die in volle spanning zat af te wachten. Maar toen onze starttijd was aangebroken, konden wij nog niet vertrekken. We werden naar boven geroepen voor instructies en de prijsuitreiking van de jeugd. Twintig minuten later dan de planning konden wij eindelijk starten.

We stapten in de boot, verstelden ons voetenboard en we konden vertrekken. Eerst moesten we 750 meter oproeien, de Amstel oversteken en klaar gaan liggen. We mochten een vliegende start nemen en daar gingen we! De eerste 300 meter ging goed, we hadden een mooi tempo en gingen gelijk. Helaas bleef toen een van onze bladen in het water steken, dus ons goede ritme was toen even weg, Maar binnen 3 slagen hadden wij ons uitstekend herpakt. We gingen weer door, maar om op te maken voor de verloren tijd, gingen we steeds sneller oprijden, hierdoor werd alles een beetje slordig, maar we zijn prima gefinished. We konden even uitpuffen en roeiden toen rustig naar de 250 meter start. Weer mochten we beginnen met een vliegende start en alles ging helemaal goed, de finish was snel behaald. We moesten nog een onderdeel, 500 meter op de ergometer. Maar aangezien we even wilden bijkomen en de alle ergometers bezet waren, hadden we even pauze. De voetbaltafel was vrij en aangezien we goed geoefend hadden bij de Amstel, lieten we onze coach Hugo even zien hoe het moest. Na een potje was er plek op de ergo dus we gingen daar snel heen. Hier mochten we even in roeien en daarna nog 500 meter lang ons alles geven. Buiten adem kwamen we van de ergometer af en gingen we naar boven waar we lekker met elkaar een kopje warme chocolademelk dronken. Hierna was het alleen nog maar afwachten. Waren we de snelste, zelfs met die snoek? Dat wisten we nog niet. De groepen na ons waren nog veel meer uitgelopen waardoor de prijsuitreiking nog moest wachten. Uiteindelijk waren de uitslagen daar, en we hadden GEWONNEN!!!

Zelfs met de snoek waren we op iedere afstand de snelste. We ontvingen een medaille. Hierna was de wedstrijd afgelopen, het was koud, maar ondanks dat hebben we enorm genoten en we kijken weer uit naar de volgende wedstrijd!

foto-omval


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam