Wessel Agterhof, commissaris algemene zaken

Wessel Agterhof, commissaris algemene zaken

Geplaatst op 10-03-2018  -  Categorie: Interviews  -  Auteur: Peter de Graaf

Tijdens zijn studie communicatie in Amsterdam bleek de Hogeschool Holland over drie roeisloepen te beschikken. Om de rug niet alleen voor de studie te rechten heeft hij zo'n 10 jaar in sloepen getraind en wedstrijden (o.a. Harlingen-Terschelling en Grachtenrace Amsterdam) gevaren. Maar ja, het houdt een keer op. De stap naar gewoon roeien was snel gezet. Zo rond de eeuwwisseling kwam De Amstel in beeld. Wel heel anders en een stuk subtieler maar zeker niet minder. Wessel vaart 2x per week in een veteranen acht. Maar voor een betere conditie wordt er ook frequent de wielrenfiets en de schaatsen gepakt. Ook de vermelding van zijn eigen zeilboot mag niet ontbreken.

Wessel heeft als woordvoerder en PR adviseur een decennium voor de KNRM gewerkt en doet datzelfde nu voor het UWV. Naast het vrijwilligerswerk voor De Amstel is hij ook PR adviseur voor de kustzeilers. Toen hij gevraagd werd voor CAZstoel met als belangrijkste focus de communicatie naar de leden was nee zeggen geen optie. Wessel heeft de ambitie de nieuwsbrief met een vaste maandelijkse regelmaat te laten verschijnen gelijk aan het clubblad vroeger en de inhoud wordt gevarieerd. Zowel zakelijke mededelingen als verslagen en een agenda. Een redactie en ploegje verslaggevers is in oprichting.

Daarnaast richt hij zich op de realisatie van een oude wens: een beeldscherm in de hal als muurkrant met de werkelijke actualiteit. En het toerroeien en de onderlinge staan hoog op zijn lijstje. Ambitie genoeg, maar dat lukt alleen als er ook vrijwilligers zijn om hieraan mee te werken. Wessel gelooft daar wel in. Daarom sluit hij af met:

Amstelleden, jullie gaan weer van ons horen!!!


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam