Welkom Mieke Soelman

Welkom Mieke Soelman

Geplaatst op 02-03-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Mieke Soelman is toegetreden tot het bestuur als commissaris instructie. Peter de Graaf interviewde haar en kwam tot het volgende verslag.

Wat dapper van je om voor de vacature van commissaris instructie een oplossing te bieden. Of zat dat altijd al in je bucketlist. Je wist natuurlijk al vlak na je studie dat dit het hoogst bereikbare is. In ieder geval van harte met je candidatuur. Dat je gekozen wordt staat voor mij vast. En we willen graag wat meer van je weten..........

Wat doet Mieke?

Ik heb een studie actuariaat afgerond en daar zo'n tien jaar in gewerkt. Maar dat is toch niet de kick waar ik 100 mee wil worden. Dus omgeschoold. De koksopleiding inclusief alle praktijk heb ik voltooid en ik ben nu als zelfstandig kok werkzaam. Ik cater voor locaties en kook bij bedrijven, instellingen of particulieren. Mijn specialiteit ligt op mediterraan vlak. Van Italie tot Noord Afrika. En van een kleine gezelschap tot 1500 man. Ik ben dan ook vaak gedurende de dag aan het werk.

Mieke SoelmanEn in je vrije tijd?

Door hielspoor blessure moest ik basketballen opgeven. Schaatsen en fietsen gaat nog wel gelukkig. En heel wat anders: cultuur. Ik geniet graag van theatervoorstellingen. En mijn partner is voorzitter van AVV Swift, dus soms sta ik langs de lijn. Incidenteel roeide ik al bij de Berlagebrug (VBWJ) en werd door mond-op-mond reclame enthousiast gemaakt voor roeien bij een vereniging. En zo vaar ik nu sinds 2013 bij De Amstel. Roeien trekt me vooral omdat het een teamsport is met meerdere vormen van competitie. Dus zit ik in een vaste ploeg, een viertje met ambities.

Ben je gevraagd?

Ja en nee. De wanhoop van Florrie om niemand te vinden moet je van een wat grotere afstand analyseren. Nee, ik ben geen Florrie die 7x 24 Amstelt. Ik zie coördineren en organiseren als mijn hoofdtaak. Als je dat zorgvuldig structuur geeft dan is het een beheersbaar tijdsbeslag. Ik zal best ook zelf een ploegje instructie geven of bij een cursus of evenement present zijn. Maar wel in een (be)stuurbare en beheersbare vorm.

Vertel, hoe ziet die structuur eruit?

Ik ga werken met vier coördinatoren. Florrie, Marjan, Michel en Silvia. De basisinstructie krijgt twee fasen. De eerste is flexibel met wisselende kaderleden en ploegsamenstellingen. Na de vereiste basiskennis komt fase 2 waarbij een vaste ploeg met een eigen instructeur vaarafspraken maakt. Het accent ligt op sturen in de werrie en roeien in gestuurd C-materiaal. Dit model is werkbaar gebleken bij Viking. Ook hun interne opleiding vind ik erg goed en ga ik bij ons inzetten.

De basisinstructie is het visitekaartje

Ik ga ook werken met een leerplan met concrete leerdoelen. Liefst met publicatie op het scherm in de hal. Iedereen moet zien en snappen waar we mee bezig zijn. Dan kweek je commitment. In het verlengde daarvan heb ik aandacht voor kadervorming, de Amstelmores eigen maken, ploegdiscipline benadrukken en zaken als materiaalbehandeling, vaarregels, schoonmaken, etc als een vertrouwd onderdeel van je sport geaccepteerd te krijgen. Niet een roeier als verbruiker, bootjeshuurder met knipkaart, maar puur als mede-verantwoordelijk en betrokken clublid. Wat Florrie al goed inzette is de opvang na test 2. Dat is het meest kwetsbare moment. Blijven binden en boeien is het toverwoord om te veel opzeggers te weerhouden. En toertochten en de regiowedstrijden helpen daarbij.

Mieke, heel veel succes

Je plan ziet er solide en doordacht uit. Dat het moge slagen.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam