Wedstrijdseizoen 2024 is van start

Wedstrijdseizoen 2024 is van start

Geplaatst op 14-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Leanne Kunz

Het roeiseizoen van 2024 is in volle gang en de roeiers van de Amstel hebben al van zich laten horen. Met de voorjaarswedstrijden achter de rug, waar de Amstel op de Head, de H4K en de Tweehead mooie prestaties heeft neergezet en zelfs heeft geblikt, is het duidelijk dat de Amstelroeiers in goede vorm zijn. Helaas gooide het weer roet in het eten bij de Skiffhead, die wegens harde wind moest worden afgelast.

Head of the River

Op woensdag 6 maart werd het seizoen feestelijk ingeluid met het Head & Heineken diner, waarbij de roeiploegen zich konden voorbereiden op het komende seizoen onder het genot van een heerlijk 3-gangenmenu. Oud-wedstrijdroeier Sjoerd Verhallen deelde waardevolle inzichten over de voorjaarswedstrijden, wat zorgde voor een inspirerende en onderhoudende avond. Op zaterdag 9 maart was het dan eindelijk tijd voor de eerste roeiwedstrijd van het seizoen, de Head. Met prachtig weer en een finish bij de Hoop, wisten maar liefst drie Amstelploegen naar een eerste plek te roeien in hun leeftijdscategorie, waarmee ze het seizoen meteen succesvol aftrapten.

Heineken Roeivierkamp

In het weekend van 16 en 17 maart stond de Heineken Roeivierkamp op het programma, een van de hoogtepunten van het roeiseizoen. Maar liefst 12 Amstelploegen stonden aan de start, variërend van junioren tot masters. Dankzij alle trainingen op de Amstel wisten onze stuurvrouwen en stuurmannen de krapste lijnen te pakken, wat resulteerde in mooie prestaties. Ondanks felle concurrentie wisten verschillende Amstelploegen naar de eerste plaats te roeien, waaronder de M18 4* en de DMA 4*. Het succesvolle weekend werd afgesloten met gezelligheid en jubileumbiertjes in de sociëteit, een perfect einde van een geslaagd weekend.

Skiffhead & Jeugd- en Tweehead

Op de Tweehead kwamen zaterdag 23 maart meerdere ploegen in actie voor de Amstel. De Meisjes 18 dubbeltweecombinatie met Susa Stoeltie en Annabelle van Straaten (Spaarne) wisten het snelst te roeien en hebben een blik voor de Amstel naar huis geroeid. Daarnaast werd ook het familieduel tussen Kraak senior en Kraak junior met spanning verwacht. De Jong Amstel dubbeltwee met Martijn Koopman en Robin Kraak wisten de eer te behouden en hebben de snelste dagtijd van alle Amstel dubbeltweetjes neergezet. Helaas moest de Skiffhead op zondag vanwege weersomstandigheden worden afgelast.

Wat staat er de komende weken op het programma?

Inmiddels is ook het 2000m seizoen van start gegaan en zijn verschillende ploegen de laatste puntjes op de i aan het zetten voor hun start, het middenstuk of om de eindsprint nog aan te scherpen. De komende weken zullen de Meisjes 16 en Meisjes 18 meerdere keren op de Bosbaan te zien zijn, maar ze zullen ook naar Gent afreizen om daar een wedstrijd te starten.

Daarnaast staat er eind mei een andere klassieker, de Spaarne Lenterace, op het programma voor onze masters wedstrijdroeiers. Ook gaat volgende week het coastalseizoen van start en zal er een dames dubbelvier aan de start staan van de Royal Pampus Cup Coastal Regatta. In het weekend van 15 en 16 juni zal de Amstel goed vertegenwoordigd zijn op de ARB, kom dat weekend vooral langs om onze Amstelploegen aan te moedigen en om op ons jubileum te proosten.

Leanne Kunz
commissaris wedstrijdroeien
djirtsdew.[antispam].@amstelroei.nl 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam