Wedstrijden op het Noorder Amstelkanaal

Wedstrijden op het Noorder Amstelkanaal

Geplaatst op 27-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Florrie de Pater

De derde regiowedstrijd van dit jaar werd georganiseerd door De Amstel. Het langste parcours van alle vijf wedstrijden dit jaar, ongeveer 800 meter op het doodlopende Noorder Amstelkanaal. Vanaf het terras kon je de enthousiaste doch lichtelijk uitgeputte teams de finish over zien beuken, hetgeen bijdroeg aan de al zonnige sfeer onder de toeschouwers.

Het was prachtig weer en daarom voeren er heel wat mini en maxi motorboten, die soms met veel moeite tegen moesten worden gehouden om niet frontaal op de hard racende roeiboten te knallen. Gelukkig is dat weer goed gegaan op een enkele woordenwisseling na met een motor-aso, waarvan er wel meer op de Amsterdamse wateren rondhangen.

Er deden 12 ploegen mee, helaas maar 1 één van De Amstel. Merkwaardig genoeg geen herenploegen, maar gelukkig waren de heren niet afwezig. Ze deden massaal mee in de mixploegen, waarvan we er vijf hadden in de C4 klasse, en met zeker geen onverdienstelijk resultaat. De dames waren weer goed vertegenwoordigd met vier C4-en en drie C2-en.

Het is altijd even wennen bij de regiowedstrijden om een zg. bumping race te doen in een smal kanaal, waarbij de boten 30 seconden achter elkaar vertrekken. Gelukkig – of jammer genoeg, afhankelijk van je perspectief- hoefde er niet ‘gebumped’ te worden. Maar het scheelde niet veel. De mix C4 ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en zetten prachtige tijden neer, de snelste 4.03 minuten. Zo versloeg de winnaar ‘We will RICK you’ de Hoop boot ‘Blijven hopen’ door net 1 seconde sneller te zijn. Blijven hopen, in augustus en september is er weer een wedstrijd!

En de dames van De Amstel waren maar 3 seconden langzamer dan de snelste mix ploeg, waarmee ze meteen de winnaar van de dames C4 tams waren. Volgende keer nog iets sneller en dan verslaan deze krachtige dames de mix ploegen.

De winnaars per categorie werden zoals gewoonlijk gelauwerd met een heerlijke taart. En er was zelfs een troostprijs voor de dappere dames van Willem 3. Vrijwilligers die de wedstrijd weer goed en soepeltjes hadden doen verlopen kregen een applaus. En de zon bleef schijnen met als gevolg dat het nog lang gezellig bleef op het terras. Volgend jaar meer ploegen van De Amstel graag!

foto-amsterdams-pijl-2

foto-ameterdams-pijl-1


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam