Afronding werkzaamheden herinrichting Hobbemakade

Afronding werkzaamheden herinrichting Hobbemakade

Geplaatst op 07-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Zie hier de status per 6 december 2019, zoals ontvangen van het projectbureau:

Aanbrengen deklaag, belijning en rood asfalt

Hobbemakade Tot aan de kerstvakantie zijn we met laatste werkzaamheden bezig aan de bermen en voetpaden. Ook gaan we nog een aantal nieuwe bomen planten. Door ongunstige weersomstandigheden hebben we nog geen deklaag en belijning op de rijweg aangebracht, tussen de Roelof Hartstraat en de Stadionweg. Ook hebben de nieuwe fietspaden nog geen rood asfalt. Deze werkzaamheden gaan we uitvoeren in een periode met warmer en droger weer, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020. We informeren u vooraf over de nieuwe planning.

Vervangen kabels en leidingen ventweg Hobbemakade

Zoals eerder aangekondigd, gaan Waternet en Liander nog kabels en leidingen vervangen in de ventweg tussen de R. Vinkeleskade en de G. Terborgstraat. Er is nog geen planning voor deze werkzaamheden, maar deze starten niet eerder dan zomer 2020 en duren enkele maanden. Als er meer bekend is, laten wij u dit weten.

Tijdelijke fietsenrekken

Tijdens de werkzaamheden aan de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en de Ruysdaelstraat, die starten in januari 2020, is een groot aantal fietsenrekken buiten gebruik. Daarom plaatsen wij onder andere een aantal tijdelijke fietsenrekken op het brede trottoir op de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en de Terborgstraat. Ook de tijdelijke fietsenrekken in het midden van het plantsoen langs de ventweg blijven voorlopig staan om extra parkeerplek te bieden.

Bouwketen in plantsoen

De bouwketen in het plantsoen langs de ventweg blijven staan tot de Hobbemakade tussen de Roelof Hartstraat en Ruysdaelstraat opnieuw is ingericht. Naar verwachting is dat uiterlijk eind 2020. Tot die tijd blijft er ook een parkeerverbod gelden op enkele parkeerplekken direct tegenover de keten. De plek waar tot eind november bouwketen stonden van de aannemer van het woningonderhoud, gebruiken wij in 2020 als opslagplek voor bestratingsmateriaal. Na verwijdering van de keten en het materiaal wordt het plantsoen ter plekke weer hersteld.

Meer informatie, vragen of klachten?

De planning van de werkzaamheden en meer actuele informatie over het project kunt u vinden op de website: www.amsterdam.nl/hobbemakade.

Zijn er nog vragen?

Peter de graaf (0613179715) verzorgt de contacten namens De Amstel.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam