Voorbereidende werkzaamheden herinrichting Hobbemakade

Voorbereidende werkzaamheden herinrichting Hobbemakade

Geplaatst op 10-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

We hebben eerder bericht over de herindeling van de Hobbemakade in 2019 en 2020.
Bij ons voor de deur wordt met name de ventweg anders ingedeeld met veel fietsenrekken langs de rolbaan en aan de overzijde van de ventweg schuinparkeren met de taxilaadpunten.

De werkzaamheden beginnen op dinsdag 11 juni 2019 aan de zuidkant dus bij ons voor de deur. Eerst is het deel tot de Ceintuurbaan aan de beurt. Omdat de rijbaan en fietsvoetpaden indeling helemaal verandert worden er veel bomen gekapt of verplaatst. Het kapwerk wordt na het project weer nieuw bijgeplant. Bijna alle ingediende bezwaren tegen de kap zijn afgerond. Bomen die gekapt moeten worden waarop nog bezwaren lopen worden met een net gelijk een condoom afgedekt tegen nestelen zodat ze tijdens het broedseizoen alsnog zonder ornithologisch bezwaar kunnen worden omgelegd. En de natuur eist dat in maart -voordat het nestelen begint- de kap moet zijn afgerond.

Daarvoor kiest het project om komende weken met de kap en het
verplaatsten te beginnen. Voor ons betekent het dat de boom die tegenover de mast op het trottoir naast de laadpalen staat verplaatst gaat worden naar het oostelijk uiteinde van dat trotoir vlak voor de uitrit van de ventweg. Daarmee komt de zichtlijn van de as van de nieuwe Hobbemakade vrij en is het gezicht gericht op de mast en de koepel van ons gebouw. Dat is o.a. een stedebouwkundige functie van de herinrichting. Verder is De Amstel niet betrokken bij dit boom voorbereidingsdeel. Tot zover. In juni meer hierover.

Peter de Graaf


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam