Voegwerk wordt vervangen

Voegwerk wordt vervangen

Geplaatst op 25-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Bij het witte toegangshekje van onze vereniging staat een imposante toren: de schoorsteen van de stookketels. De komende weken vinden daar werkzaamheden aan plaats. Maar niet alleen die schoorsteen wordt onder handen genomen, er wordt nog veel meer gedaan. Lees hier meer over wat er allemaal moet gebeuren aan ons mooie gebouw.

voegwerk-01Het voegwerk van het metselwerk van de buitengevels van het gebouw uit 1954 is inmiddels flink versleten. Het is daarom hard nodig deze te vernieuwen. Dat geldt ook voor de mooie grote metselwerkschoorsteen die bij ons gebouw staat.

Kapot metselwerk wordt hersteld of vervangen. Daarnaast wordt ook het loodwerk helemaal nagelopen. Afgelopen weekeinde heeft Art Noordhoek met een groep enthousiaste vrijwilligers borden en andere onderdelen van de gevels verwijderd, zodat de herstelwerkzaamheden goed doorgang kunnen vinden.

De afgelopen maanden heeft er intensief overleg plaatsgehad met de monumentencommissie; de proefstukken die het voegersbedrijf had opgezet zijn door deze instantie beoordeeld. Wij hebben van de monumentencommissie groen licht gekregen en mogen aan de slag gaan.

Maandag 30 november a.s. begint voegersbedrijf Jarvo met de werkzaamheden. Eerst wordt het oude voegwerk verwijderd, dit zal met de nodige geluids- en stofoverlast gepaard gaan. Er wordt bij de schoorsteen een speciale steigerconstructie opgebouwd om het voegwerk op deze locatie te kunnen vernieuwen.

 

De aannemer komt nog met een planning van de werkzaamheden maar reken erop dat deze ruim twee weken gaan duren. Wanneer het nieuwe voegwerk is aangebracht, kan dit zeker weer dertig jaar meegaan en zullen de gevels er weer mooi uitzien. 

voegwerk-02

Namens het bestuur
René Visser
Commissaris gebouw


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam