Vliegende start met eerste groep intro jeugdroeien

Vliegende start met eerste groep intro jeugdroeien

Geplaatst op 29-04-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Engberts

Op Tweede Paasdag, in weer en wind, startte de eerste juniorenintroductiecursus van 8 lessen (zie ook dit artikel). Dapper werden de eerste halen in de C-4 gemaakt. Onder leiding van ervaren instructeurs en (wedstrijd)junioren heeft een enthousiaste groep van meer dan 10 kinderen de 8 introductielessen gevolgd.

intro-jeugd-2021-02

Er werden grote sprongen vooruit (of moeten we zeggen halen achteruit?) gemaakt! Een aantal aspiranten heeft al meerdere keren in een gladde dubbelvier geroeid, sommigen hebben al in een C2 gezeten en anderen succesvol een boot gestuurd. Op zaterdag 1 mei zullen de kinderen korte wedstrijdjes varen tegen elkaar en 8 mei start er weer een nieuwe introgroep.

Op vrijdag 23 april zijn er bovendien twee klassen van de Dongeschool op bezoek geweest in het kader van de Koningsspelen.

intro-jeugd-2021-04
Waarom een cursus van 8 lessen?
Het idee voor de introcursus is ontstaan in samenwerking met de andere Amsterdamse ‘burger’roeiverenigingen en heeft als doel om met een laagdrempelige cursus weer veel meer kinderen aan het roeien te krijgen. De Amsterdamse roeiverenigingen hebben een gezamenlijk platform www.ikwilroeien.amsterdam waarop men informatie kan inwinnen en zich kan aanmelden voor een vrijblijvende cursus. De aanmeldingen worden onder de clubs verdeeld op basis van beschikbaarheid en locatie van clubs ten opzichte van het adres van de cursist, hoe dichterbij de club een kind woont, des te beter natuurlijk. De Amstel is als eerste begonnen met de cursus als een soort pilot, de andere Amsterdamse clubs volgen in mei. Wil je meer weten of wil je je aanmelden als instructeur? Mail dan naar rotanidroocdguej.[antispam].@amstelroei.nl 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam