Vijftig in plaats van twee kilometer roeien

Vijftig in plaats van twee kilometer roeien

Geplaatst op 27-04-2019  -  Categorie: Algemeen

Door een planningsfoutje in ons team kwam het dat we op zondag 14 april ipv 2 km op de bosbaan 50 km over de Amstel hebben gevaren. Met de eerste lentezon in ons hoofd leek het ons een leuke uitdaging een keer zo'n lange afstand te roeien. Vol goede moed hebben we de trainingen die nog restte gebruikt om weer even aan een C-boot te wennen en wisselen in de boot te oefenen.img-1201-2

Helaas liet dat lekkere lentezonnetje zich op 14 april nauwelijks zien, en was het zeker in de vroege ochtend voor het stuur wel afzien. Misschien was het de kou of toch onze relatieve onervarenheid met marathon roeien, maar de wissels in de boot kunnen een stuk sneller en soepeler dan wij deden, liet de boot van RIC ons zien. Binnen 30 seconden waren stuur en boeg gewisseld en bijna zonder stil liggen roeiden ze door, indrukwekkend!

De eerste helft van de tocht ging het roeien prima en hielden de meegenomen pannenkoeken en krentenbollen onze energie op pijl. Maar nadat we bij Abcoude gekeerd waren na een fiks stuk tegenwind begon het wel zwaar te worden.
Op het laatste voor ons bekende stuk was het dus kilometers aftellen, maar we hebben het gehaald! Verwelkomd met een lekkere warme pan soep van Joris hebben we de dag afgesloten en geconcludeerd dat, ondanks (of dankzij?) dat we de jongste deelnemers in het veld waren, zo'n marathon niet niks is, maar wel een superleuke ervaring!

Inger, Dorine en Bettine

021286d5-48c1-4d82-a824-3d173b8b5adf-2


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam