Filmvertoning "The Boys in the Boat" op 3 april 2024

Filmvertoning "The Boys in the Boat" op 3 april 2024

Geplaatst op 16-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Algemene zaken

Toen enkele Amstelleden hoorden dat het boek "The Boys in the Boat" van Daniel James Brown verfilmd was door George Clooney, hingen ze onmiddellijk aan de lijn bij Olga Duijn van het bestuur. Het leek hen een leuk idee de film op de vereniging te vertonen. Olga reageerde meteen enthousiast, had diverse tips voor de verdere gang van zaken, regelde het verstrekken van informatie en de aanmelding op de site.
Er was overleg met pachter Mehdi Slaby en bestuurslid Joëlle Zaal. De datum werd 3 april en we besloten de film niet in de bestuurskamer te vertonen, maar voor de zekerheid in de sociëteit. Als er niet zoveel mensen zouden komen, zou het vast wel lukken het toch gezellig te maken. Mehdi en Joëlle stortten zich op het eten voorafgaand aan de film, dachten mee over van alles en nog wat, van verstrekken van muntjes tot versjouwen van meubilair. Katrin Korfmann ontwierp een prachtposter.
Het lukte Heleen van der Molen, Moniek Keegstra en Anne Louise Metz na enig gezoek de film te pakken te krijgen. Vervolgens gingen Heleen en Moniek, ondersteund door de commissaris gebouw Jip Claassens en Olivier, aan de slag hoe één en ander geluids- en beeldtechnisch in elkaar te steken. Heleen liep de hele ondertiteling na, zodat bijvoorbeeld 'stroke' niet vertaald werd met beroerte.
Inmiddels was de aanmelding geopend, binnen een week stond de teller op 40! Vier dagen voor vertoning moesten we tot onze verbijstering de tekst 'UITVERKOCHT' over de poster plakken, 80 personen was het maximum. De middag van 3 april werd de zaal in orde gemaakt, Heleen en Moniek zetten de film klaar en om 18 uur begon het publiek binnen te stromen. Het buffet was uitstekend en de sfeer prima. Daarna, het klapstuk, "The Boys in the Boat". Het geluid moest even op gang komen, daarna verliep alles super-de-luxe.
Er zat heel veel roeien in de film: schouders laag en ontspannen, recht naar voren kijken en hard trappen. Ook nog een beetje romantiek, de schoonheid van de houten boot en politiek. Echt een film voor De Amstel!

Joan Baggerman (die een hele goede coördinator in het geheel was)

img-1240
img-1230


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam