Verslag IJmeer Challenge

Verslag IJmeer Challenge

Geplaatst op 04-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Mooie wedstrijden, zon, een beetje regen, weinig wind, sportieve vrijwilligers en enthousiaste deelnemers... met die woorden kan de Ymeer Challenge 2022 van zondag 25 september worden samengevat. Ook dit jaar organiseerde De Amstel deze coastal wedstrijd samen met Watersportvereniging IJburg. De wedstrijden vonden weer plaats bij het strand van het Centrumeiland van IJburg, waar de Amstel, De Hoop en Watersportvereniging IJburg het ACRC, Amsterdam Coastal Rowing Centre, hebben opgericht. Deze locatie is nu zo ideaal dat de deelnemers van de wedstrijden nu van het strand konden vertrekken, hetgeen een stuk makkelijker verliep dan de wissels op vlotten, zoals dat in de vorige jaren gebeurde. Dus geheel volgens schema werden er vier mooie heats, twee dames heats, één mix en één heren, gevaren. Ondanks dat de baan ten opzichte van vorige jaren meer buitengaats lag, zat de moeilijkheid ervan 'm vooral in de scherpe bochten en niet zozeer in de golven en de wind, want windkracht twee is natuurlijk kinderspel. En bij iedere heat zag je spannende vliegende starts, zoals gebruikelijk bij coastal roeien. Bij de tweede dames heat lieten twee stuurtjes hun boot te vroeg de startlijn passeren, dit levert bij het coastal roeien 2 strafminuten op, waardoor de kans op winst dan vaak verkeken is.

Voorzitter Cees Vente reikte prijzen uit, zo vielen de dames van de KNZ&RV - Skadi combinatie en bij de eerste heat en bij de tweede heat van KNZ&RV Muiden team 2 voor de eerst en de tweede heat in de prijzen, won de Phocas/Waal combi de mix wedstrijd en de heren van De Laak & Laga met onze Olga Duijn als stuur werden winnaar van de heren.

De Ymeer Challenge is de laatste wedstrijd van het coastal seizoen en om die reden was er behalve voor de verschillende heats ook een prijsuitreiking voor de klassementen. Peter Boeken, voorzitter van Coastal Rowing bij de KNRB, reikte prijzen uit voor de beste dames-, heren- en mixploeg van het klassement van 2022, die laatste werd gewonnen door de Amstel.

Het clubhuis van Watersportvereniging IJburg was weer een toplocatie voor het secretariaat, de jury en de borrel na afloop natuurlijk. Vanuit de bovenste verdieping is er een prachtig uitzicht op de baan en de leden van IJburg zijn uitstekende gastheren en -dames. Ook leverden zij onder andere boten voor de begeleiding en start en zorgen zij voor keerboeien. René Visser heeft prachtige foto's gemaakt en dankzij de lekkere lunch van Mehdi had de crew voldoende energie om de hele dag te kunnen vlammen.

De wedstrijdorganisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde wedstrijddag, wil graag alle vrijwilligers nogmaals bedanken en ziet uit naar de volgende editie in 2023!

Foto's zijn gepubliceerd op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/RZVdeAmstel 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam