Veelzijdige Evert coördineert jeugd en juniores

Veelzijdige Evert coördineert jeugd en juniores

Geplaatst op 07-11-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Wie is Evert Vogel? Is hij op weg naar 12 functies > 13 successen? Hij blijkt veelzijdig inzetbaar. Evert en De Amstel maakten in 1987 kennis toen hij samen met Linda op 1 april het pachtcontract tekende. Na vijf jaar startten ze een nieuwe uitdaging: een Sauna in Haarlem. Zakelijk bleef hij in de horeca actief met o.a. een Haarlems restaurant en de horeca van de hockeyclub HBS in Bloemendaal. De jeugdafdeling van Het Spaarne heeft hij een paar jaar onder zijn hoede gehad met een groeiresultaat van 60 naar 150 leden.

evert-vogelMaar Evert bleef ook coachen bij De Amstel en was vanaf 2002 5 jaar onze vice-voorzitter.En recent is hij gevraagd Wieger van der Werf op te volgen als coördinator voor de jeugd en junioren.

Dat doet hij in twee dagdelen per week en daarnaast heeft hij een eigen klusbedrijf.
Ik kan het niet nalaten een parallel te trekken met Joris die ook in die branche opereert.
Mehdi, haal je Gamma kluskaart maar en een avondcursus aan de timmeracademie want dit is je voorland.

En waar ga je mee aan de slag?

De Amstel telt ca 50 leden van 10 t/m 18 jaar. Daar ligt de eerste uitdaging, dat is te weinig dus werven. Het samenwerkings programma Ikwilroeien.Amsterdam.nl loopt nog steeds en levert wel iets op maar zeker niet genoeg. In juni moet daarom het schoolroeien weer op de agenda terugkeren door tijdig met scholen te overleggen en hiervoor gymlestijd vrij te maken. Ook de schoolwedstrijden in september zijn een bruikbare markt.

Maar er is meer. De beste reclame is het netwerk aan vriendjes/dinnetjes. Daarom ligt mijn focus primair op “roeien doe je omdat je het leuk vindt”. Vaak is er de schijn van competitiedrang en aansluiten op wedstrijden maar dat is een vervolg van leuk roeien en nooit de primaire start.

Hoe maak je roeien leuk?

Oh, dat kan op veel manieren. Natuurlijk goede en betrouwbare opvang en begeleiding op het water. Maar ook daarna moeten er spelletjes beschikbaar zijn. Uit het verleden herinner ik met het tafelvoetbalspel en de flipperkast. En standaard gratis limonade. En ik weet zeker dat zaken als een b.v. Haloweentocht of een jeugdfeest zullen scoren. Trouwens, afroeien is ook voor de junioren een verplichte toets. Slagen motiveert om meer te varen.

Stel dat je opzet resultaat heeft, heb je dan instructeurs genoeg?

Nee, Je hebt nooit kader genoeg. Maar ook hier ligt een kans met ouders, zeker als ze zelf geroeid hebben. Gelukkig is het botenmateriaal bij De Amstel ruim voldoende en zeker goed bruikbaar. Mijn taak is alle middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten En door de ouders erbij te betrekken maak je de P.R. breder.

Wedstrijdroeien is niet je prioriteit. Hoe zie je dat dan wel?

Heel simpel. Tijdens de instructie en bij het afroeien is het onderkennen van talenten goed te doen. Valt iemand op, dan vraag ik een coach erbij en volgt de mogelijkheid door te stromen. Er is een goede samenwerking met Wim Koopman en Marjolein Dohmen

Tot slot iets vergeten?

Jazeker. Ik wil volgend jaar een reünie organiseren met oud-jeugdleden. Nog lid of opgezegd. Zeg maar die juniores waren in de jaren 1975-1990.
En natuurlijk de oproep aan de huidige leden: Wil je zelf jong blijven dan lukt dat prima door met de jeugd te werken. Zeker weten dat je groeit in woord, begrip en souplesse. Laat het me weten en ik deel je in.

Tot slot een one-liner?

De jeugd heeft de toekomst is zeker te vanzelf sprekend?
Nou, je doet het er maar mee want het is wel de kern van alles!

Evert, heel veel succes.
Peter de Graaf


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam