Uitslagen WK Varese (U23 & U19)

Uitslagen WK Varese (U23 & U19)

Geplaatst op 03-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein

Uitslagen Wereldkampioenschappen Varese (U23 & U19)

Twee Amstel-roeisters hebben deelgenomen aan de WK’s in Varese afgelopen weekend. Dat is niet mis! Lees hieronder hoe het Phaedra en Liza is vergaan.

1-phaedra-maakt-zich-klaar-voor-vertrek-met-coach-jan-frits-aan-het-vlot-jpgAfgelopen week heeft Phaedra een knappe prestatie geleverd. Op het U23-WK in Varese wist zij een vierde plaats te behalen in het lichte-damesskiffveld. In de voorwedstrijd liet Phaedra haar tanden al zien en werd ze tweede, maar ze moest met die plaats door naar de herkansing. De herkansing won ze overtuigend van de andere dames, waarmee ze zich plaatste voor de halve finale. Daar wist ze een A-finaleticket te bemachtigen door de Chileense, Argentijnse en Roemeense concurrentes voor te blijven. In de finale vloog Phaedra uit de startblokken, het veld ging grotendeels gelijk op en uiteindelijk wist ze een vierde plaats te bemachtigen. Geen podiumplek, maar wel een ontzettend knappe prestatie waar wij als vereniging heel trots op zijn!

2-phaedra-in-actie-jpg

Ook Liza is in Varese gestart: het U19-WK. Met geduchte tegenstanders in de eerste heat roeide Liza in de dames-vierzonder een race die de dames plaatste in de herkansing. Daar wisten zij Canada achter zich te laten en een plek in de B-finale te behalen. In de B-finale wist de damesvier op een derde plek te eindigen, waarmee ze overal op een negende plek uitkomen. Ook op Liza zijn wij erg trots! Kijk hier voor alle uitslagen.

3-de-damesvier-van-liza-maakt-zich-klaar-voor-de-start-jpg

4-happy-liza-jpg

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam