Uitslag jeugd-, twee- en skiffhead

Uitslag jeugd-, twee- en skiffhead

Geplaatst op 12-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein

Een weekend met flinke wind, hagel en regen is verre van ideaal voor roeien, zo bleek maar weer tijdens de Jeugd- Twee- en Skiffhead op 25 en 26 maart. De Jeugdhead werd afgelast op zaterdag, waarna wij als bestuur besloten de tweeën voor de Tweehead die middag ook terug te trekken. Niet lang daarna volgde bericht vanuit de wedstrijdleiding dat inderdaad ook de Tweehead afgelast werd vanwege de harde wind(stoten), soms wel windkracht 9 (!), die voor onveilige omstandigheden zorgden.

Op de zondag die volgde ging de Skiffhead wel door, maar ook dat was een heel avontuur. Zo begon de ochtend met een overwinning van Hannah Jonk in het M16 1× veld. De wedstrijdleiding van de Skiffhead riep haar uit tot ultieme winnaar van het weekend, aangezien zij bij het oplijnen voor de start met haar skiff omsloeg. Ze wist weer aan boord te klauteren en het hele M16 1× achter zich te laten. Goed gedaan Hannah, wat een veerkracht!

Stanne en Noor wisten plek 3 en 4 te bemachtigen. En Anna roeide voor het eerst een wedstrijd langer dan 1 km in de skiff. Knap hoor! In de middag trok de wind wederom flink aan. In lastige omstandigheden roeiden Ernestine, Lotus, Hans en Tony de 7,5 km van Ouderkerk richting de Hoop. Vol tegen de wind in, en met stukken flinke zijwind, hebben zij zich door de wedstrijdbaan heen gewerkt. Ook Iza deed dit, en werd tweede in het LDB 1× veld. Chapeau!

Dank aan de coaches en iedereen is komen aanmoedigen tijdens de wedstrijden! Dit is van grote waarde voor de deelnemers. Bekijk alle uitslagen hier (scroll omlaag voor de Skiffhead uitsla

gen).

tweehead

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannah Jonk won het M16-skiffveld

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam