Trofee Lichtjestocht weer naar de Amstel

Trofee Lichtjestocht weer naar de Amstel

Geplaatst op 28-02-2019  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 12 januari werd voor de vijfde keer de jaarlijkse lichtjestocht geroeid. Een sliert van zo’n 30 verlichte wherries en C4-en vormden het fraaiste lichtobject van die avond. De mooist verlichte boot kreeg de wisseltrofee, de eeuwig gloeiende gloeilamp. En weer ging die naar De Amstel.

Het was een heel gedoe om nog zeven goede boeglichten samen te stellen uit de zooi van kapotte en half gebruikte lampen en batterijen, die de kast in de loods bevolken. Gelukkig hadden alle zeven teams zelf veel lichten meegebracht, dus zichtbaar waren ze wel. Om 14.30 uur begonnen de meest fanate teams hun boot al te versieren. Lampionnen, verlichte hartjes, lichtsnoeren, oplichtende plakstrepen, vissenkommen, alles was van stal gehaald om de prijs maar in de wacht te slepen. Om 16.30 voeren de boten richting De Hoop, waar ze om 16.30 uur hadden moeten starten. Kleine planningsfout.

De drukte met allerlei soorten en maten rondvaartboeten was overweldigend. Een vaartje van gemiddeld 3 km per uur was net haalbaar in de Herengracht. En vaak laten lopen en houden en dan weer op de benen om slippend een nauwe brug door te kunnen. De lichtobjecten waren dit jaar vermeldenswaardig. Een grote spin, samengesteld uit kleine spinnetjes, lampionnen gemaakt van wasmachinetrommels, een grote tulbandbakvorm, en nog wat onbeschrijfelijke kunst. Het weer hield zich ondanks het slechte weerbericht prima, geen regen en redelijk warm.

Bij De Hoop stond de drank en lasagna voor 120 hongerige mensen klaar. Zenuwen gierden door de zaal bij de prijsuitreiking: De Amstel won de eerste twee prijzen. De liefdesboot met grote lampionnen en hartjes van Brechtje, Corrie, Astrid en Ludwine won de eerste prijs; de tweede prijs ging naar de wherry met schemerlampen van de gecombineerde ploeg met Amstelgeuzen, RIC en Ruth van De Amstel.
Na het eten schuifelden tot ieders verbazing plots een accordeonist en een zanger langs de tafels. Iedereen kreeg de teksten en kon meezingen. Enthousiaste reacties: hilarisch, leuk om met alle teams iets samen te doen, heerlijk om mee te yellen. Een geslaagde tocht weer, waar de stuur en roeikunst flink op de proef werden gesteld.

boot Brechtje rood kunstwerk

Foto: Anthony Benoit


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam