Toertje maken?

Toertje maken?

Geplaatst op 14-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Nee, geen textiele werkwormen of naaldvakken. Puur roeiend genieten. Dat is toeren. Recreatief in- en ontspannen. Nu Corona ons niet meer in de weg zit krijgt de nieuwe toercommissie de kans weer tochten uit te zetten. Ik sprak met Monique Heslenfeld, Marion Tillman en Paul Meijer.

De Amstel kent de luxe van twee commissies

om het recreatief roeien inhoud te geven. De “midweek” draait al jaren op de zorgvuldig uitgezette en beschreven tochten door de stad en vooral de agglomeratie om de stad heen.
De toercommissie staat voor twee open tochten (Nationale Avondtocht en de Koning Wintertocht) waar dus veel ploegen van zusterverenigingen aan deelnemen. Beiden zijn forse organisatieklussen waarvoor naast ons eigen materiaal ook boten geleend worden.
En nu Corona getemd lijkt en er een megafeest op 14 mei wordt georganiseerd mogen alle toerroeiers daar zeker niet ontbreken.

Mysteroeitour – Roeien is een denksport!

img-5714Is de titel van een cryptische puzzeltocht door de grachten. Aan de hand van o.a. QR code opdrachten wordt de ploeg aan het nadenken gezet. Mobieltje mee maar aan google heb je niets. Je eigen harde schijf moet gaan draaien. En of je de goede route vaart wordt aan de hand van oriëntatievragen gecontroleerd. De tocht is die feestdag, zaterdag 14 mei rond 16.00 uur direct na de Bumping wedstrijden. Je bent ruim op tijd terug voor de vervolgactiviteiten.

Vele handjes > licht werk

De kern van de toercommissie staat op de foto. V.l.n.r. Monique, Paul en Marion.
Maar de klus is groter. Dus mocht het je aanspreken om de commissie te versterken dan wel incidenteel te willen helpen, neem dan contact op met dit trio.
Hun gegevens staat in de ledenlijst op de site. En heb je zelf flitsende ideeën, kom er mee dan. En tref je roeiers op het vlot, wijs ze dan op de inschrijving voor alle tochten via de site of op de lijst op de prikborden in de kleedkamer gang.

Houd je van mysteries, ben je een olijke toerder, kan een probleem niet boeiend genoeg zijn, hebben puzzels geen geheimen voor je, heb je het grachten-roei-gen, tja, dan mag je deze tocht niet missen. 

Peter de Graaf.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam