Terugblik op jeugdweek

Terugblik op jeugdweek

Geplaatst op 22-07-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Koos Voogd

Begin juli was er Jeugdweek op de roeivereniging om jongeren kennis te laten maken met de roeisport. Zo’n twintig jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid op initiatief van onze nieuwe jeugdcoordinator Rob Kluvers.

Diverse juniorleden van de roeivereniging (Iza Scheen, Fien Bijleveld, Femke de Lint, Sarah Vreeken en Kamiel van Ophen) hebben mede vormgegeven aan deze week en roeinstructie gegeven. Zonder hen was deze week niet mogelijk geweest. Het was erg intensief, maar wel heel erg leuk om te doen ondanks het regenachtige weer. Er werd tussendoor ook veel gezwommen. Onderling werd op een sportieve manier met elkaar omgegaan.

Maandag zijn we begonnen in C-materiaal en al dezelfde middag zaten enkele durfals in een skiff. Dinsdag was omsladag waarvoor we een aantal oude jeugdskiffs hebben gebruikt. Ook hebben we dezelfde dag een eind geroeid richting het Olympisch Stadion. We waren verrast dat een aantal beginnelingen al zo veel progressie had gemaakt en skiff of 2x nauwelijks een probleem was. Woensdag hebben we een spel gedaan met ballonnen die lekgeprikt moesten worden met een breinaald op een skiff of C-1. Helaas mislukte dat een beetje maar creatief opgelost door de jeugd zelf door de breinaald van de boot af te halen en de aan de brug hangende ballonnen alsnog lek te prikken: slim gedacht!! Op donderdag hebben we afstanden gevaren in 2x en C2x op het Amstelkanaal richting de Amstel en warempel zelfs onder de Berlagebrug door. Daarnaast hebben we een speurtocht gedaan door de wijken rondom de roeivereniging welke was uitgezet door Kamiel. Op vrijdag hebben we de Bora die onder het stof zat (zo lang niet gebruikt) naar buiten gebracht voor een outing met de nog onervaren jeugd er in. Nog niemand had ooit in een boordnummer geroeid maar uiteindelijk na een korte uitleg ging het eigenlijk heel goed. Iza en Fien hebben nog samen een heel eind in de Ying Yang geroeid. Na afsluitende wedstrijdjes in C-1 ging iedereen tevreden naar huis.

Wij verwachten nu dat het aantal jeugdroeiers toeneemt en zoeken daarom nog een aantal instructeurs teneinde meer balans te brengen in de jeugdafdeling.

Binnenkort evalueren we wat goed ging en wat beter kan.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam