Startovereenkomst ARCR getekend

Startovereenkomst ARCR getekend

Geplaatst op 17-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

Startovereenkomst ARCR getekend.

 

Zaterdag 13 mei was het zover. Na een helder en bevlogen verhaal over de ontwikkeling van het coastal roeien in Amsterdam door Erik Kraak werd overgegaan tot ondertekening van de startovereenkomst  "Amsterdam Coastal Rowing Center" (ARCR). De handtekeningen werden gezet door de voorzitter van Roei en Zeilvereniging De Hoop (Alex Vermeulen), secretaris Watersportvereniging Ijburg (Mariëlle Munniksma) en voorzitter Roei en Zeilvereniging De Amstel (Cees Vente). 

 

Doel van de overeenkomst komt er kort op neer om: het coastal roeien in de Amsterdamse regio op te bouwen en in stand te houden voor een brede groep beginnende, ervaren en talentvolle coastal roeiers in Amsterdam en omgeving. Naast de ontwikkeling van coastal roei-vaardigheden wil het ACRC daarvoor een duurzaam centrum op lokaal en regionaal niveau realiseren waar gezamenlijk kan worden geroeid, optimale faciliteiten worden geboden voor instructie/coaching/training en waar materialen worden ondergebracht en onderhouden. De verenigingen willen met het ACRC een bijdrage leveren in de ontwikkeling van brede watersportfaciliteiten in de Amsterdam Bay Area. 

Ter verwezenlijking van deze missie richten de drie verenigingen een juridische entiteit op, die dienstdoet als aanspreekpunt en initiatiefnemer naar de gemeente en roeibond en waarin de verenigingen onderlinge afspraken vastleggen. Dit betreft zowel afspraken over te nemen vervolgstappen voor het realiseren van een coastal roeicentrum als operationele afspraken over veiligheid en bootgebruik. 

 

Maar dat was nog niet alles. In de ochtend was er een coastal clinic onder leiding van Erik. 12 Amstelleden hebben hieraan deelgenomen. Het was een prachtige dag met veel zon en een lekker windje, ideaal voor coastal roeien.

Startovereenkomst-arcr-getekend


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam