Start werkzaamheden Waternet en Liander ventweg Hobbmeakade

Start werkzaamheden Waternet en Liander ventweg Hobbmeakade

Geplaatst op 16-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

In de week van maandag 31 augustus starten de eerder aangekondigde werkzaamheden op de ventweg van de Hobbemakade tussen de Gerard Terborgstraat en Reijnier Vinkeleskade. De  werkzaamheden duren tot eind 2020.

Wat gaan we doen?

Waternet vervangt de riolering en drinkwaterleiding en Liander vervangt de oude gasleidingen in de ventweg. Hiervoor wordt de bestrating opgebroken en na afloop weer terug gelegd. De rijweg en stoepen blijven even breed als ze nu zijn. Waar mogelijk verkleinen we het hoogteverschil tussen de ventweg en de nieuw ingerichte Hobbemakade.Na de werkzaamheden aan de ventweg herstellen we de delen van het plantsoen waar bouwketen en materialen hebben gestaan.

Gevolgen bereikbaarheid en verkeer

Bestemmingsverkeer auto: Autoverkeer naar de ventweg is tijdelijk niet mogelijk van 31 augustus tot eind december. Een paar weken kunt u tijdelijk niet van de R. Vinkeleskade naar de Hobbemakade en van de G. Terborgstraat naar de Hobbemakade en omgekeerd. Bestemmingsverkeer kan de wijk wel altijd in- en uitrijden vanaf de J.M. Coenenstraat. Inrijdverboden worden ter plekke aangegeven.

Voetgangers: Alle woningen langs de ventweg blijven te voet bereikbaar, voor een deel via loopplanken.

Fietsers: Fietsen over de ventweg van de Hobbemakade is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Doorgaande fietsers maken gebruik van de fietspaden langs de Hobbemakade.

Kortdurend is er geen doorgang voor fietsers tussen de Hobbemakade en G. Terborgstraat. De buurt is dan bereikbaar via de R. Vinkeleskade. Ook is er kortdurend geen doorgang naar de R. Vinkeleskade. Fietsers kunnen dan de buurt in rijden via de G. Terborgstraat of de parallelle route langs de Mozartkade nemen.

Parkeren fietsen

De fietsenrekken op de stoep ter hoogte van Hobbemakade 101 en 109 worden tijdelijk verwijderd. Bij de fietsenrekken die we verwijderen of verplaatsen, plaatsen we minimaal 14 dagen vooraf waarschuwingsborden. De tijdelijk geplaatste fietsenrekken in het midden van het plantsoen kunt u gebruiken tijdens de werkzaamheden aan de ventweg. Op verzoek van de buurt, blijven deze fietsenrekken ook na afloop van de werkzaamheden staan. Houdt u er rekening mee dat het plaatsen van losse fietsen in het werkgebied niet is toegestaan. Dit belemmert de doorgang voor voetgangers en de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten.

Parkeren auto

Van maandag 31 augustus tot eind december is het niet mogelijk om uw auto te parkeren langs de ventweg. Ook enkele parkeervakken direct om de hoek op de Vinkeleskade en Terborgstraat zijn tijdelijk buiten gebruik. Parkeerverboden geven we minimaal 48 uur vooraf aan met borden.

Werktijden

De werktijden van de aannemers verschillen per week, maar zijn doorgaans maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur.

Vragen, klachten of meer informatie?

Heeft u vragen, klachten of wilt u meer informatie? Neem dan – tijdens kantooruren- voor praktische vragen over de uitvoering contact op met toezichthouder Koos Veltman via: 06 5107 3396. Voor andere vragen over het project kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Marije Mook via: 06 2262 6169 of een e-mail sturen naar: edakamebboh.[antispam].@amsterdam.nl 

Meer informatie vindt u op: www.amsterdam.nl/hobbemakade 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam