Sophie (Fried) Kruyswijk-van Thiel overleden

Sophie (Fried) Kruyswijk-van Thiel overleden

Geplaatst op 06-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Algemene zaken

Sophie (Fried) Kruyswijk-van Thiel overleden

Mevrouw Kruyswijk, weduwe van Evert Kruyswijk, is op 97-jarige leeftijd overleden. De kracht om een dergelijke leeftijd te bereiken staat symbool voor haar attitude en levensloop.

In 1946 lid geworden maakte ze deel uit van een groep leden, die aan de voet stond van het naoorlogs herstel van het dames roeien.

Echter, vrij snel daarna trad zij samen met Evert in dienst bij het KNIL korps in Indonesië waar zij zich wist te onderscheiden. Begin 50-tiger jaren keerden zij terug naar Nederland en werd het roeien bij De Amstel weer opgepakt. Zowel in haar eigen roeien maar vooral later in de rol van kamprechter had zij de focus op sportiviteit en faire prestatie. Haar visie en communicatie was helder, eenduidig en liet weinig marge voor misverstanden.

Als echtgenoot was zij een stevige steun voor Evert bij zijn bestuurlijke rol bij Head of the River, de Amsterdamsche Roeibond en de nieuw ontwikkelde watersportbaan Harkstede in Groningen.

Na het overlijden van Evert koos zij voor terugkeer naar Amsterdam.

Moge de herinnering aan de vele mooie (roei-) momenten in haar leven troost bieden aan de achterblijvende zoon Dilo en verdere familie.

Een sterke sportvrouw is niet meer. Zij heeft haar laatste rak gevaren.

Vaarwel Sophie.

Peter de Graaf
fried-kruyswijk 

 

 

 

 

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam