Roeien met ouders

Roeien met ouders

Geplaatst op 17-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nienke Engberts

Afgelopen zaterdag konden ouders van roeiende kinderen eens zelf meemaken wat hun kinderen in de boot leren. Veel enthousiaste ouders waren te verwelkomen op het vlot, sommigen met roeiervaring, maar de meesten stapten voor het eerst in de boot.

Toen ik als kind leerde roeien, vond ik alles wat mijn ouders deden stom, want ik was een puber en dan ben je vaak dwars en overal tegen. Tegenwoordig gaat dat nog steeds zo bij sommige kinderen, maar veel waren minder tegendraads en blij om samen met hun vader of moeder in de boot te stappen.

Voordat je kan instappen, moet er wel een boot in het water liggen, dus alle pappa's en mamma's begonnen de les met het tillen van riemen en boten. Dat is nog niet eenvoudig en die boten bleken best zwaar, tillen alleen al was een mooie les. Vervolgens, met wat begeleiding en geduld van de kinderen en coaches, werd er al snel heel aardig geroeid. De rollen waren omgekeerd: de kinderen leerden hun ouders hoe het moest en trots glunderden ze als er een paar redelijke halen gemaakt werden.

Het was een leuke middag! Als ouders de smaak te pakken hebben en vaker betrokken willen zijn bij het roeien van hun kinderen: er is altijd hulp welkom bij het boten tillen en bij wedstrijdjes en activiteiten, dus laat het vooral weten aan de instructeurs of de jeugdcoördinator Evert.

En voor alle ouders met kinderen die liever niet samen met hen wilden roeien zaterdag: het komt goed. Mijn ouders werden al snel mijn favoriete supporters en zijn dat, na 30 jaar, nog altijd!

roeien-met-ouders


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam