Pimpen sociëteit: niet alleen meubilair, ook akoestiek!

Pimpen sociëteit: niet alleen meubilair, ook akoestiek!

Geplaatst op 29-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Penningmeester

De commissie “Pimpen De Amstel”, ook wel commissie “Herinrichting sociëteit”, is hard aan de slag met het bij aanvang opgestelde Programma van eisen.

Enkele punten daaruit:

  • De inrichting van de sociëteit moet modern worden en tegelijkertijd tijdloos zijn en een gezellige en gastvrije plek voor leden en bezoekers.
  • Het meubilair moet comfortabel en functioneel én duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn,  de tafels inklapbaar en de stoelen stapelbaar.
  • De akoestiek moet worden verbeterd.

Op 20 december was er een themabijeenkomst Vernieuwing sociëteit waar leden konden reageren op onze plannen en ook op andere momenten gaven leden feedback.

Op dit moment staan er stoelen als proefexemplaar in de sociëteit opgesteld. Na ontvangen reacties op deze stoelen hebben we inmiddels nog meer proefexemplaren besteld. Ook de loungehoek is weer in gebruik genomen en we experimenteren met de opstelling van de stamtafel én het biljart.

We besteden veel aandacht aan het verbeteren van de akoestiek. In grote lijn, wij moeten kiezen tussen geluiddempend materiaal aanbrengen in de wanden van de koepel of gebruik maken van banieren die in de koepel worden opgehangen. In deze scenario’s wegen wij de voor- en nadelen, niet in het minst de financiële, en moeten wij ook rekening houden met de eisen die de gemeente Amsterdam stelt aan de inrichting van ons gebouw. Wij hopen dat alles vóór het jubileum weekend is gerealiseerd.

Onze plannen beginnen steeds meer vorm te krijgen en wij verwachten u binnenkort daarover uitgebreid te informeren. De vernieuwing van de sociëteit kost geld, zodra onze begroting definitief is, gaat de jubileumcommissie de leden nog eens uitnodigen mee te doen aan het geschenk dat de commissie de vereniging in het kader van jubileumjaar wil aanbieden. Dat kan door te doneren met een periodieke gift van minimaal € 150 per jaar gedurende een periode van 5 jaar. Wanneer u niet kunt wachten: dit zijn de formulieren die nodig zijn om je op te geven:

model-overeenkomst-periodieke-gift-in-geld.pdf

model-betalingsvolmacht-periodieke-gift-in-geld.pdf

Hans Vendrig,

Namens de commissie "Pimpen De Amstel"
Penningmeester, Roei- en zeilvereniging De Amstel


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam