Phaedra en Hannah op podium NK Klein 2022!

Geplaatst op 25-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein Dohmen
23 en 24 april werden op de Bosbaan de Hollandia en het NK kleine nummers verroeid. Met een stevige wind schuin tegen was het een bikkelharde strijd om de medailles. Twee wedstrijdroeisters van de Amstel hebben een podiumplek weten te bemachtigen!

Na een tweede plaats tijdens de Lichte Dames Elite skiff timetrails, won Phaedra met afstand haar heat in de halve finale. Tijdens de finale nam Phaedra vanaf de start de leiding en die plaats heeft ze niet meer uit handen gegeven. Sterker nog, ze bouwde haar voorsprong uit, kwam 6,41 seconden eerder dan de tweede roeister over de finish en mag zich daarmee zeer terecht en verdiend Nederlands Kampioene noemen! De uitslagen van de finale vind je hier.

Hannah werd derde in de halve finale M16 1x, waarmee ze zich direct plaatste voor de finale. Tijdens de finale ging het aanvankelijk zeer gelijk op tussen haar en twee andere roeisters, die al snel leken te strijden om plek 2, 3 (en 4). Het veld begon langzaamaan te schuiven, de roeister die tweede lag verloor rond de 1500m de controle en sloeg om. Hannah trapte haar boot krachtig weg van de nummer 4 en verzekerde zich met een sterke eindsprint met een derde plaats. De uitslagen van deze finale vind je hier.

Nu denk je wellicht hè, de roeisters op de 1e en 2e plaats hebben geen officiële eindtijd. Dat klopt, want de wedstrijdleiding gaf het kanonschot op de finishlijn pas bij de tweede roeister, in plaats van de eerste (die een stuk eerder de lijn passeerde). Na een uur wachten werd toch de knoop doorgehakt dat de uitslag definitief was, en mocht ook Hannah het podium op. Namens De Amstel zijn wij super trots op jullie! Van harte gefeliciteerd!

Liza, Bickel en Tristan kwamen dit weekend ook in actie. Kijk voor alle uitslagen van de Hollandia/ NK Klein hier.

Aankomend weekend vindt de Raceroei Regatta plaats op de Willem-Alexander Baan (te Zevenhuizen). Het is zeker aan te raden te komen kijken. Deze baan biedt goede faciliteiten voor roeiers én toeschouwers, en zorgt voor de open ligging altijd voor spectaculaire races. Kijk voor meer informatie op deze website.