Oud-voorzitter Reinier de Nooyer overleden

Oud-voorzitter Reinier de Nooyer overleden

Geplaatst op 17-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Erik Kraak

reinier-de-nooyerHet zal veel leden ontgaan zijn, maar op 31 december overleed onze oud-voorzitter Reinier de Nooyer. Reinier was al een aantal jaren geen lid meer van de vereniging, maar toch mogen we zijn overlijden niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Reinier was een bijzonder mens en een bijzondere voorzitter. Een voorzitter die niet zonder meer paste in de rij van meer traditionele voorzitters van de vereniging. Hij was vooral een creatief inspirator, met andere, verfrissende ideeën. Soms chaotisch en onorthodox, maar altijd open, eerlijk en bereid om te luisteren.

Voor de vereniging zijn er denk ik twee zaken waar hij echt verandering heeft gebracht en waarom we ons Reinier vooral moeten blijven herinneren:
In de eerste plaats was hij de voorzitter die bijzonder veel aandacht gaf aan het jeugdroeien en het jeugdroeien weer in volle glorie op de kaart zette. Tijdens zijn bestuursperiode maakte de jeugdafdeling een geweldige groei door en werd De Amstel een vereniging met een van de grootste jeugdafdelingen in Nederland. Dat ging met vallen en opstaan, want jeugdleden werven en voor goede begeleiding zorgen zijn natuurlijk verschillende zaken, maar het heeft zeker de basis gelegd voor de bloeiende jeugdafdeling die we nu hebben op De Amstel.
In de tweede plaats was Reinier die de eerste verkennende gesprekken voerde met de Gemeente voor de vernieuwbouw die we in de periode 2006-2012 gepleegd hebben. Hij was degene die de eerste contacten met de Gemeente legde. Zonder zijn inspiratie was die verbouwing waarschijnlijk veel minder makkelijk van de grond gekomen.

Voor mij persoonlijk was Reinier de voorzitter die me er in mooie, diepgaande gesprekken bij mij op kantoor van overtuigde om hem op te volgen als voorzitter. Daarbij gaf hij me vele ideeën mee voor de toekomst.

We zullen mooie herinneringen bewaren aan hem, zijn Amstel bestuursperiode, zijn gedrevenheid en zijn stimulerende lach.

Erik Kraak


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam