Ons stoplicht

Ons stoplicht

Geplaatst op 24-02-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees Vente en Hans Vendrig

Een stoplicht dat op groen staat vinden we prettig, een rood stoplicht vinden we nogal eens hinderlijk. Dat merkten we laatst ook toen ons eigen De Amstel stoplicht een keer vanwege vorst en later een keer bij zware wind op rood stond, er mocht niet geroeid worden.

Een aantal leden was ontstemd en zij lieten mij dat nadrukkelijk weten. Die leden heb ik al persoonlijk geantwoord. Het lijkt mij goed door middel van dit bericht alle leden ook nog eens te informeren.

In feite is het simpel!?. Bij windkracht 6 bft is er een roeiverbod. Ook bij 0 vorst en ijsgang. Wij maken gebruik van de gegevens van het KNMI weerstation op Schiphol, dat is al jaren ons referentiepunt, duidelijk en objectief.

De laatste keer, bij die harde wind, heeft de windrichting misschien doen lijken dat dit geen gevaar op zou leveren op de rivier De Amstel. Maar, voor de duidelijkheid, als bestuur zetten wij de veiligheid van onze leden voorop en ook is het onze taak er voor te zorgen dat er goed met het materiaal wordt omgegaan. Leden zagen weliswaar dat ploegen van andere verenigingen toch op het water waren, maar wij voeren ons eigen beleid en de regels zijn duidelijk. Om teleurstellingen te voorkomen, bij twijfel: kijk op De Amstel site of in de Cappie-app voordat je van huis vertrekt.

Ik ga er vanuit dat al onze leden uiteindelijk ons beleid hieromtrent zullen respecteren en er naar handelen.

Cees Vente
Voorzitter

stoplicht


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam