Nieuwe richtlijnen zichtbaarheid op het water

Nieuwe richtlijnen zichtbaarheid op het water

Geplaatst op 03-11-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees Vente

Sinds 1 november gelden nieuwe veiligheidsrichtlijnen van de Roeibond om opvallende kleding te dragen tijdens het roeien. Het bestuur van De Amstel staat achter deze richtlijnen, omdat het de veiligheid verhoogt en mogelijk ongelukken kan voorkomen.

fotograaf-rene-visser-38De richtlijnen voor zichtbaarheid op het water luiden als volgt:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen bij daglicht goed zichtbare kleding. Ons Amsteltenue voldoet aan deze richtlijn, maar witte of fluorescerende kleding verhogen de zichtbaarheid natuurlijk ook en zijn dan ook aan te bevelen. Het is niet verstandig om in donkere kleding te roeien op de genoemde posities.
  2. De Amstel heeft gele hesjes in de loodsen liggen om te gebruiken bij het roeien. In deze hesjes kun je redelijk roeien, maar ideaal is het niet. Beter is het dus om een opvallend shirt aan te schaffen of het Amsteltenue te dragen.
  3. Bij roeien in het donker wordt het dragen van witte kleding boven de taille streng aanbevolen.
  4. Tijdens wedstrijden is het verplicht om in het Amsteltenue te varen en vervallen bovenstaande richtlijnen.

Deze richtlijnen gaan over het dragen van opvallende kleding en zijn een aanscherping van de richtlijn die we eerder dit jaar communiceerden. Er gelden natuurlijk meer regels op het water. Bekijk daarvoor eens de volgende tips voor veilig varen: https://www.varendoejesamen.nl/recreanten/roeiers

Het bestuur adviseert met klem dat alle Amstelleden zich aan deze richtlijnen houden.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam