Nel Bijlsma (78) is overleden

Nel Bijlsma (78) is overleden

Geplaatst op 16-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Een bescheiden Amstellid (en Lid van Verdienste) is niet meer, maar juist daarom zal zij gemist worden.

In 1970 lid geworden lag haar aandacht en interesse bij het toer- en recreatie roeien. En daar heeft ze veel aan bijgedragen en vooral ook aan meegedaan.

nel-bijlsmaAls lid van de toercommissie en als bestuurslid (juist in topjaar 1974 bij ons eeuwfeest) voor het toerroeien wist ze in teamverband zeer aantrekkelijke en druk bezochte evenementen te organiseren. Hoogtepunten in de beginjaren waren het gastenweekend voor zusterverenigingen met door de grachten puzzelen, overnachten op de club of bij leden en zondags een rondje via het Gein. Ook zelf deed ze mee aan tochten elders. Zei je “Biesbosch” dan kwam er een enthousiast verhaal over de tocht van De Dordtsche met roeien en sturen op stromend water en door het natuurgebied. Evenzo waren de Weerribben in Overijssel meer dan een dik plakboek waard.

Daarnaast heeft Nel menig gaatje met naald en draad gestopt. Nieuwe geusjes voor op de wherry’s, maar ook grotere “lappen” waren bij haar in goede handen. Niet verbazend als je weet dat ze als coupeuse bij een gerenommeerd modehuis werkte en regelmatig de galakleding voor -toen koningin- Beatrix op het lijf passend mocht afwerken als persoonlijk kleedster. Naast de pure techniek van werken aan kleding was ze ook vertrouwd met het voortraject. Ontwerpen, schetsen, tekenen van patronen en stoffenkeuze.

Die eigenschap paste ze ook toe in haar hobby: aquarelleren. Eén van haar grotere werken is een compilatie van alle clubgebouwen van De Amstel. En die hangt daar dan ook.

Met haar verscheiden gaat een stuk creativiteit, zorgzaamheid en betrokkenheid verloren. Tumoren maakten haar laatste periode tot een last met steeds toenemende pijn en afnemende mobiliteit. Zij heeft haar laatste rak dapper gevaren.

Moge Amstels respectvolle herinnering aan Nel haar Rob en verdere familie sterken bij dit verlies.

Peter de Graaf


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam