Nationaal kampioenen!

Nationaal kampioenen!

Geplaatst op 17-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Het was voor onze junioren en coaches een lang weekend, met Hollands zomerweer en lange dagen (wat betreft vroeg of juist laat starten zijn junioren wel vaak de klos), maar het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. 

Het NK Groot, ook wel Damen Raceroei Regatta, werd geroeid op de Rotterdamse Willem Alexanderbaan. Extra spannend was het omdat de uitzendingen in de zomer naar de Coupe de la Jeunesse na afloop van de wedstrijden bekend zouden worden. De Coupe de la Jeunesse is een belangrijke wedstrijd voor ambitieuze junioren met WK-ambities, dat dit jaar plaatsvindt in Corgeno, Italie van 2 tot en met 4 augustus. Het raceweekend was ook spannend vanwege haar behoorlijk volle programma op een baan waar de wind veel invloed op heeft. 

Laten we het over de prestaties hebben, ladies first: Kiene en Roos zijn met hun mixploegen nationaal kampioen in de M18 4- en de M18 8+ geworden, hiermee hebben ze een plek verdiend in de 4- en de 8+ voor de Coupe. Ze wonnen ook in de 4- in het B-veld van de D-gevorderden, een veld met oudere dames met veel meer ervaring!  

Roos, Kiene en hun ploeggenoten Frederique en Janna

Pheadra is nationaal kampioen in de M 16 4x in een combinatieploeg met Willem III. 

Nationaal kampioen Pheadra!

Arlette is derde geworden in de M18 2x tussen de ploegen die naar de WK gaan. Ook zij mag naar de Coupe, in een dubbeltwee! De rest van de dames hebben ook prima geroeid met een vierde plaats in de A-finale van een sterk bezet M18 4x veld.

En laten we onze mannen niet vergeten: Merlijn heeft het geweldig gedaan met een plaats in de A finale van J16 2x en een overwinning in de J16 8+. 

Merlijn (midden) en stuur Lotte en hun winnende acht

De instapvier van Will Rabalais en invaller Emile Tomaszewski won zelfs van de vaste vier van Tromp, dus ook zij hebben het goed gedaan! 

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Tip: Ben je op zoek naar meer leuke foto's en video's? Bekijk ook eens de website van NL Roei of op de facebookpagina van Damen Raceroei Regatta.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam