Midweekroeien is top!

Midweekroeien is top!

Geplaatst op 28-08-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Midweekroeiers

Van maart tot oktober organiseert de Midweekroeicommissie van De Amstel vele korte en lange toertochten. De binnenstad in, maar vooral de stad uit. Dit jaar dertien in totaal, al zijn er door de slechte weersomstandigheden in het voorjaar helaas een paar niet doorgegaan. De tochten zijn bijna altijd op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag, maar een heel enkele keer ook op zondag om mensen die door de week niet kunnen roeien, de gelegenheid te geven om ook eens mee te gaan. Zo zijn we bij de allereerste zondagstocht naar Ouderkerk geroeid om de Israëlitische Begraafplaats te bezoeken. Er werd een toelichting gegeven over namen en ornamenten. De belangstelling was groot.

Onze vereniging bevindt zich op een strategische locatie. We organiseren korte tochten van een paar uur, maar ook lange tochten die de hele dag duren en waarbij je iets te eten of te drinken meeneemt om met de anderen tijdens de picknick te delen.

We roeien altijd in wherries. Bij onze tochten moet je vaak allerlei capriolen uithalen om onder lage bruggetjes door te roeien en om zomaar aan te leggen langs een oever zonder vlot. Een walletje maken, dus. Dat kan goed met een wherrie maar is een stuk lastiger met een C4. En we wisselen soms ín de boot. Overigens gebeurt het weleens dat we de route een beetje moeten aanpassen omdat er ergens stremmingen zijn.

In elke boot ligt een uitgebreide geplastificeerde beschrijving van de route, met toelichting over wat je om je heen ziet. Soms is het een complete kunsthistorische verhandeling. Als door omstandigheden de route iets anders wordt, mis je daar natuurlijk helaas een stukje van.

Na terugkomst borrelen we soms na op het terras en geregeld blijven er op woensdag ook mensen in de sociëteit eten. Soms vindt iemand een nieuw roeimaatje, en dat is altijd leuk en handig.

De tochten worden aangekondigd in de agenda op de site en op de prikborden naast de kleedkamers, maar ook sturen we de roeiers die hun mailadres hebben gegeven, in het voorjaar een mail met alle tochten die we willen gaan doen, en vlak voor elke tocht nog eens. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar letsma.neieorkeewdim.[antispam].@gmail.com.

Meestal roei je heel ontspannen - je moet immers de hele dag nog. Je kunt lekker om je heen kijken en van de zon genieten. En af en toe - als je het IJ oversteekt bijvoorbeeld - moet je geconcentreerd keihard op de benen. We hebben hoe dan ook veel plezier.

Tot slot: in de nazomer bieden we nog twee tochten aan:

  • woensdag 13 september het Oostelijk Havengebied, een architectuurtocht
  • woensdag 27 september de Wallentocht

De Midweekroeicommissie:

Aafke Gorter
Annelies Konijnenbelt
Astrid Coppens
Carine Hoogveld
Jan Scheltens


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam