Meerjarenplan onthuld & een oproep voor vrijwilligers

Meerjarenplan onthuld & een oproep voor vrijwilligers

Geplaatst op 11-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Algemene zaken

Op woensdagavond 24 april vond een langverwachte bijeenkomst plaats waar meerdere leden reikhalzend naar hadden uitgekeken. Opmerkelijk was dat er meer commissieleden aanwezig waren dan nieuwe of oud-leden die nog geen “zwoegers” zijn.

Het bestuur stond klaar om het Meerjarenplan te presenteren, en de zaal was goed gevuld. De presentatie van het Meerjarenplan en de daaropvolgende introductie van de verschillende commissies waren zorgvuldig voorbereid en verliepen vlot.

Tijdens de presentatie lag de focus van de vragen voornamelijk op twee belangrijke aspecten: de staat van de botenvloot en het geven van instructie, beide cruciale punten binnen onze roeivereniging.

Een opvallend aspect was dat wij heel veel vrijwilligers hebben maar dat er verschillende commissies versterking kunnen gebruiken. Ook in ons zeer belangrijke ledenadministratiecommissie (LAC)  waarbij een lid haar naderende 25-jarig jubileum zal vieren.

Ook het bestuur greep de gelegenheid aan om te benadrukken dat de vacature commissaris instructie open staat.

Het bestuur heeft de afgelopen jaren ingezet op verjonging en diversiteit, wat ook heeft geleid tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwelijke kandidaten. Het zou een vernieuwend en positief signaal zijn als het bestuur in de toekomst meer vrouwen dan mannen zou bevatten, toch?

De avond bracht een geweldige sfeer met zich mee, waarbij leden elkaar leerden kennen en enthousiast spraken over het voorstel om de commissie-informatiemarkt twee keer per jaar te organiseren. Er werd zelfs gesproken over het idee om nieuwe leden verplicht te laten deelnemen, wat de integratie en betrokkenheid zou bevorderen. Dit onderstreept de wens om de gemeenschapszin binnen de vereniging te versterken en past perfect bij de visie van het Meerjarenplan, namelijk om in 2029 een bruisende vereniging te zijn.

Olga Duijn
commissaris algemene zaken, communicatie en recreatieroeien

24042024-mjp-presentatie-3toercommissie, jeugdcoordinator, webredacteur

24042024-mjp-presentatie-5infoteam, penningmeester en ledenadministratie

24042024-mjp-presentatie-4jubileumkleding 'etalage'

24042024-mjp-presentatie-2zeilcommissie

24042024-mjp-presentatie-1


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam