Maarten Jüch: kennudie?

Maarten Jüch: kennudie?

Geplaatst op 21-11-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Op de ALV koos De Amstel zich een nieuwe commissaris vloot. Tijd om kennis te maken met een Amstellid dat zich voor velen op de achtergrond bewoog. Maarten blijkt op een indrukwekkend roei CV te kunnen bogen.

Luier uit > roeibroek aan
Maarten werd al heel jong op 10 jarige leeftijd bij roeien betrokken. Door zijn vader bij R.V. Pampus in Almere in de jeugdskif gezet. Tja, dan heb je als kind weinig keus meer. Dat bleek toch goed te bevallen. Op zijn 14de belandde hij bij moederkloek Wil Guépin op De Amstel in een bijzonder warm klasje jeugdinstructie. De stap naar regioroeien werd gezet waarbij later deelname aan de Head en Heineken varen in de acht betekende met Sonja van der Meulen als coach. Door zijn HTS-studie werktuigbouw kwam Nereus in beeld. 5 Jaar wedstrijdpalen aldaar impliceert een gedegen roeikennis en ervaring. Met die wapens was hij zeer welkom op Skoll om daar de techniek van de wedstrijdploeg te optimaliseren. Maar je wil toch ook een keer zelf roeien. Terug naar De Amstel is dan een logisch vervolg. "Want ik heb ook nog wat getennist, maar op het water varen trok me echt veel meer".

Maarten Juch
Uw nieuwe commissaris Maarten Jüch

"Na mijn HTS studie trad ik in dienst bij Stork. Daar is mijn specialisme de veiligheid bij mechanische processen van door Stork ontwikkelde inpakmachines. Dus niet gericht op de interne productie maar vooral de installatie en operationele aspecten bij klanten over een groot deel van de wereld. Nee, dat lukt niet op de fiets (mijn favoriet vervoermiddel) dus ik vlieg vaak op het buitenland." Ik heb alleen maar kans van slagen als ik als teamplayer samenwerk. Vaak ook met ZZP'ers. Dus ik verwacht een goed begrip van de samenwerking met onze boots Jelle Bouma. En die zelfde aanpak past natuurlijk met het klusteam en de materiaalcommissie.

Gekozen en nu aan de slag. "Klopt. Eerst maar een overname gesprek met de voorgangers en me inlezen. En natuurlijk kennismaken met alle betrokkenen. Ik zie vooral veel mogelijkheden in het preventief onderhoud van de vloot zodat iedereen in goed materiaal kan varen. Dan is roeien pas echt leuk. Mijn visie op veiligheid sluit daar goed op aan. Het imago van de vloot moet stralen, ook naar buiten toe. Zeker weten dat je met een puike vloot meer leden trekt. Win-win dus.
Met de materiaalcommissie is het belangrijk de varieteit en behoefte goed in te schatten, met Jelle de werkzaamheden passend bij zijn talent te plannen en de werkzaamheden voor het onderhoudsteam waardevol te laten ervaren. Erbij betrokken zijn is voor mij belangrijk.

Maar het grootste team zijn de roeiers, de leden zelf. Immers, zij lopen het eerst tegen onvolkomenheden aan en kennen de wensen het best. Ik sta beslist open voor iedereen, vertrouw op een wederzijdse lage drempel om zoveel mogelijk over de actuele informatie te beschikken. Dat betekent niet dat ik alle wensen binnen een week honoreer. Grenzen qua tijd, budget en ruimte zullen dwingen tot keuzes. Dus heb je iets, kom er dan mee en niet pas op de volgende ALV. Dus tot binnenkort.!!!

Maarten, heel veel succes met je ambitie en behouden vaart met onze vloot.Maarten


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam