Lopendebandwerk bij botendoop

Lopendebandwerk bij botendoop

Geplaatst op 18-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Webredactie

Tijdens de botendoop op de 147e Amstelverjaardag op 11 september is onze vloot met maar liefst vijf gloednieuwe boten verrijkt. Voorzitter en voor de gelegenheid tevens ceremoniemeester Wim Koopman riep de dopers en voorroeiers per boot bijeen en gaf uitleg over de gekozen naam en het type boot. Interim commissaris vloot Bart Breuk vulde de voorzitter met regelmaat trots aan met feiten over het nieuwe materiaal. In het fotoverslag van René Visser hieronder prachtige beelden van de dopen en het voorroeien.

De botendoop was onderdeel van een ingetogen verjaardagsfeestje van de vereniging. Door de coronamaatregelen was het nog altijd niet mogelijk om het zo gewenste Amstelfeest te geven en was er zelfs een toegangscontrole op vaccinatie- en testbewijzen aan de deur zodat er wat meer mensen aanwezig konden zijn. Gelukkig was er volop tijd om weer te borrelen wat zorgde voor ouderwets gezellige taferelen op het terras. Het bestuur en andere vrijwilligers bemanden de bar en brachten de de hapjes rond. Die hapjes waren overigens zelf ingekocht en bereid door commissaris instructie Mieke Soelman. Dat Mieke ook in de keuken instructie kan geven bleek wel tijdens de voorbereidingen in de middag, waar twee aankomend bestuursleden (kom naar de ALV om je nieuwsgierigheid te stillen) als commis de cuisine de nodige ondersteuning boden. 

De organisatie hield er rekening mee dat je van het borrelen dorst krijgt, dus werden de tafels gedekt en vulde ook de sociëteit zich weer zoals we lange tijd niet meer zagen. Het biljart bedekt met Indonesische lekkernijen en omringd door hongerige borrelaars. Annette Schneeman en Lot Hammink waren de leden die het idee opperden om een Amsteldiner te organiseren en wisten met hun ploeg ook de organisatie op een feestelijke manier

En de koffie werd geserveerd door Luc. Twee maanden lid van onze verenging en heerlijk de handen uit de mouwen. Hulde! Aan alle vrijwilligers die de Amstel op haar verjaardag weer lieten bruisen trouwens.

En nu aftellen tot 25 september, want dan vervallen de meeste coronamaatregelen en mag er weer gedanst worden. Binnenkort een Amstelfeest in de planning???

a56a1597

 Volop belangstelling voor het dopen van vijf nieuwe boten

a56a1617

 Amstel's steun en toeverlaat Adriaan van Oosten doopt de C3x+ IJsvogel

a56a1764

 De trotse voorroeiers Adriaan van Oosten (stuur), Bram Munnik, Lot Hammink en Annette Schneeman (boeg) 

a56a1640

Oud bestuurslid en actief instructeur Florrie de Pater 'begiet' de C4x+ Kuifeend

a56a1737

Doopster Florrie de Pater slaat voor, gevolgd door mede-instructeurs Wouter van Ginkel, Silvia Mulder en Marjolein Peters. Marianne Thomassen heeft de (stuur) touwtjes in handen

a56a1783

Frank Verheij rockt met de goednieuwe Liteboat Orka

a56a1800

 De Liteboat wordt voorgeroeid door Lotus Breedveld 

a56a1845

Jan Frits de Gans doopt de 4x+ Berlagebrug

a56a1950

Myrte Piersma, Rosa Verheij, Lotte Vedel en Lucca-Lie Prins laten zien hoe je de Berlagebrug moet temmen

a56a2079

Kampioenencoach Hans Lyclama doopt de 2x Plovdiv, vermoemd naar de baan waar Phaedra en Lotta wereldkampioen werden

a56a2172

Phaedra van der Molen en Lotta van Westrenen krijgen de handen op elkaar van het aanwezige publiek


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam