Krachthonk open voor iedereen

Krachthonk open voor iedereen

Geplaatst op 16-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

De Amstel heeft al een aantal jaren een krachthonk. De ruimte hebben wij in samenwerking met de gebroeders Muda opgezet en ingericht. Dat was een win-win situatie: Tycho en Vincent Muda schaften de apparatuur aan waardoor zij met het honk hun bedrijf Erg-Fit konden opstarten. Onze leden konden, in overleg met de broers, ook van de ruimte en de apparatuur gebruik maken. En passant waren zij, gewoon omdat zij er waren, ook een soort van toezichthouder op ons gebouw en aanspreekpunt voor leden en bezoekers.

Tycho en Vincent willen hun bedrijf verder uitbouwen en zetten het inmiddels op een andere plaats voort met achterlating van alle krachttoestellen. Wij wensen hen hierbij nogmaals veel succes toe met hun activiteiten en bedanken hen hartelijk voor alles wat zij voor De Amstel in dit verband hebben gedaan.

Het krachthonk staat vanaf nu dus geheel ter beschikking van de leden. Het lijkt het bestuur wél nuttig, zelfs vereist, dat er regels aan het gebruik van de krachttoestellen en de ruimte worden gesteld:

  1. De ruimte, aangeduid als "Krachthonk" moet worden afgeschreven door middel van een reservering in het afschrijfboek. Het is niet toegestaan om met meer dan 3 personen tegelijk te trainen, inschrijven kan als Sporter 1, Sporter 2 of Sporter 3.
  2. Er kan worden afgeschreven in een blok van maximaal 1 uur.
  3. Er mag, gerekend direct vanaf aanvang van het blok, maximaal 45 minuten worden getraind.
  4. De resterende 15 minuten worden besteed aan het terugbrengen van ruimte en apparatuur in de opstelling en staat waarin het werd aangetroffen.
  5. Ook dienen alle toestellen na gebruik met de in de ruimte aanwezige schoonmaakmiddelen grondig te worden gereinigd en ontsmet.
  6. De algemeen geldende regels voor corona zijn ook van kracht in het Krachthonk. Dus zoals hiervoor al aangegeven, het reinigen van de toestellen, maar daarnaast en vooral het afstand houden en het ontsmetten van de handen voordat de ruimte betreden wordt.

Zorg voor voldoende ventilatie van de ruimte, ramen kunnen helaas niet open (wordt nog aangepast), laat daarom de deur open tijdens de training. Ondeskundig gebruik van krachtapparatuur leidt snel tot vervelende blessures. We raden daarom eenieder aan alleen dan te gaan krachttrainen wanneer je goed weet hoe je dat hoort te doen.

Veel plezier met de trainingen!

Vriendelijk groet,
Wim Koopman
Voorzitter


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam