Joris weer naar de bollen?

Joris weer naar de bollen?

Geplaatst op 18-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

joris-bollenIn de eerste Coronagolf werd Joris wereldberoemd op De Amstel als tulpenleverancier. Heel veel tulpenkratjes werden gered van doordraaien en vonden hun weg bij Amstelleden en hun relaties. Dat lijkt een leuk plan B voor een werkloze horecaman, maar dat is wel heel erg seizoensgebonden. Daarom Joris gebeld en gevraagd hoe het met hem gaat.

De familie De Wijs nog gezond? Staat Wolf nu elders in de keuken?
Gelukkig wel, alhoewel mijn dochter Tess in maart 2020 al besmet raakte en daar nog steeds hinder van ondervindt door een zwakkere conditie. Maar verder allemaal gespaard. Ook mijn ouders in Amsterdam. Maar de eenzaamheid en de afzondering knaagt duidelijk aan de kwaliteit van leven. En Wolf is als postbode aan de slag gegaan. Niet direct je werelddroom, maar wel aan het werk. En dat telt. En vorig jaar had ik die gebroken teen. Lopen lukt weer aardig, maar echt marathon draven zit er nog niet in.

En hoe kom je de dag dan door?
Ik heb in Noordwijk een huisje waar we nu wonen. Relatief veiliger dan in een drukke stad en daardoor kon ik mijn woning in Amsterdam een kwartaal verhuren. Het werd mij al snel duidelijk dat de stilte op De Amstel wel eens heel lang kon gaan duren. En dan heb je ondanks compensatieregelingen toch een negatief inkomen. Van het personeel moest ik eind vorig jaar grotendeels afscheid nemen in de hoop dat bij een herstart die relaties niet volledig verbroken blijken. Maar ook zij hebben inkomen nodig en moesten hun plan trekken.

joris

Ikea-kastje geen geheim meer?
En ik ben een klusbedrijfje begonnen. Zaken die binnen mijn vermogen liggen als meubels monteren, schilderwerk, wat verlichting, et cetera pak ik op. Zowel bij Amstelleden als andere relaties. De acquisitie loopt vanzelf via mond-tot-mondreclame. Wel fair blijven bij het aannemen en niet boven mijn macht iets oppakken. Dus als iemand ergens hulp voor nodig heeft, kijk op mijn account op instragram en bel me voor een afspraak op 06 3044 9023. En ook hier telt dat alle beetjes helpen om niet verder in te teren.

Wanneer tap je weer een biertje?
Geen idee, ik hoop dat als de vaccinatie goed vordert en de besmetting daalt, we begin derde kwartaal weer voorzichtig aan de slag kunnen. Probleem is dat we niet als horeca gezien worden, maar als sportkantine. Teams op 1,5 meter is dan een knelpunt. En door die sportstatus kan ik ook geen partijen aannemen tot we weer echt open mogen. Eigenlijk mik ik voor De Amstel op 11 september met een groot corona-bevrijdingsfeest. Maar het blijft een complexe vergunningenmaterie. En ik heb afscheid moeten nemen van een groot deel van de voorraad. Over de datum. Zowel de bitterballen als het flessenbier. En wie wil er nou een kratje cassis van 2019?

En hoe zit het met die tulpen?
Dat was een mooie actie. Ik hoop dat het in april weer lukt. De kans is reëel omdat die branche ook afzetbeperkingen heeft. Dan pak ik het wel anders aan. Afhalen op gezette tijden op het voorterras bij De Amstel.

joris-bollen-2Wil je nog iets anders kwijt?
Ja, de eenzaamheid bij veel Amstelleden.
Ik ontmoet af en toe Amstelleden die de club en de contacten heel erg missen. Pure sociale isolatie, waarbij het huilen nader staat dan lachen. Ik weet dat in sommige roeibubbels er veel onderling contact is door te bellen. Maar er is ook een vergeten groep. Het zou mooi zijn als leden kans zien ook die leden in hun bubbel te betrekken en contact te herstellen. Dan geef je het aspect vereniging de dimensie die het verdient.
En dan misschien wat tulpen als blijk van aandacht geven?

Joris, blijf gezond en aan het werk. Laten we hopen dat het licht aan het einde van de Coronatunnel snel naderbij komt.

Peter de Graaf


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam