In memoriam Eric Pool

In memoriam Eric Pool

Geplaatst op 05-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Egbert Willems

Zondag 1 november jl overleed tot ons grote verdriet ons lid Eric Pool.
Hij was lang een zeer gewaardeerd lid van onze Vereniging en maakte deel uit van de groep masters die ’s zaterdags na het roeien volgens traditie de stamtafel bezetten. Hij voegde zich wat later dan de anderen, en rijzig als hij was, bij de gesprekken over van alles en nog wat, maar hij probeerde ons ook de actualiteit na 2000 jaar van het Romeins Recht bij te brengen.

Hij werd in 1939 geboren in Paramaribo alwaar hij zijn vroegste jeugd doorbracht.
Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde en werd hoogleraar Romeins Recht aan de Vrije Universiteit van Brussel.
Zijn roeicarriere begon bij de ASR Nereus waar hij naar eigen zeggen een bescheiden loopbaan volgde. Hij werd lid van De Amstel en voegde zich moeiteloos bij de Veteranen C en zakte met hen verder af in het alfabet. Hij trad met plezier toe tot een klein aantal oudere skiffeurs waarmee hij enkele keren de Skiffhead voer. We hebben daarna bij een skiffhead diner alle vermoeienissen weggepraat, -gegeten en -gedronken.

Naast de vele herinneringen blijft een ergometersessie waar ik hem wees op zijn waarschijnlijk unieke positie als enige emeritus op dat moment op de ergometer of in ieder geval een van weinige emeriti op de machine hier te lande. We hebben daar toen zeer om gelachen.

Ongelofelijk triest dat dit voorjaar, nadat hij was hersteld van een heupfractuur door een fietsongeval, zijn toekomst door een plotseling opgekomen ernstige ziekte zo snel is weggevallen.
Nog maar kortgeleden op 5 september zaten we nog met z’n zessen aan het ‘skiffhead diner zonder Skiffhead’ en we zijn blij dat we hem toen nog zo goed hebben mogen meemaken.

Wij Amstelveteranen zullen hem missen en met plezier en respect aan deze aimabele en erudiete vriend blijven denken.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in besloten kring. De dienst is woensdag 11 november om 11.15 live te volgen via
www.denieuweooster.liveonlinevideo.nl (inlogcode 317145497). De Amstel zal die dag de vlag halfstok voeren.


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam