In herinnering aan Loes Bergers

In herinnering aan Loes Bergers

Geplaatst op 11-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Leo Schneemann

Afgelopen zondag, 5 mei, is ons Amstellid Loes Bergers overleden op 76-jarige leeftijd. Hoewel weinigen van ons zich haar als roeiend lid zullen herinneren, heeft zij een lange roeicarrière achter de rug. In haar jeugd is zij met roeien begonnen, bij onze vereniging. Daarna werd zij lid van Skøll, waar zij als stuurvrouw menige ploeg in wedstrijden heeft gestuurd. Vervolgens is zij korte tijd lid geweest van RIC. En na een lange onderbreking is zij ongeveer 15 jaar geleden weer lid geworden van De Amstel.

Loes heeft jarenlang op vrijdagmiddagen leerlingen begeleid van het Orion College, een school voor kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen; met hart en ziel, en door haar opleiding en werk als orthopedagoge ook deskundig. Handig als zij was met de computer, maakte ze onderscheidingen en fotocollages als herinnering voor de deelnemers aan Ergohead en het NK Indoorroeien.

Ook kon je Loes jarenlang beneden op het perron en boven op het terras aantreffen, terwijl ze in de weer was met alle perkjes en plantenbakken. Het wieden, planten, begieten en snoeien deed zij met kennis en aandacht en heel precies. Tijdens dat werk onderhield zij met menig passerend Amstellid contact.

Het laatste jaar ging het minder goed met Loes en verscheen zij ook niet meer op De Amstel.
Wij wensen Loes een goede reis aan gene zijde van dit leven.

 


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam