In goede herinnering: Corrie Otto

In goede herinnering: Corrie Otto

Geplaatst op 10-02-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Afgelopen week is Corrie Otto op 87 jarige leeftijd overleden. Helder van geest maar bijzonder broos van gestel. Zij heeft zelf een keuze gemaakt en daarmee voorkomen een lang en wellicht pijnlijk laatste rak te moeten varen. Vrijdag 7 februari 2020 maakte zij in gezelschap van enkele Amstelleden haar laatste gang op Driehuis/Westerveld.

Corrie OttoLid geworden in 1955 in een toen gloednieuw clubgebouw heeft Corrie veel geroeid. Zowel de dames wedstrijden als later het toerroeien met haar man Rob, heeft haar altijd getrokken. Het waren vaste ploegen die zowel sportief als sociaal hecht met elkaar optrokken en menig feestje organiseerden. Mede dankzij hun inzet heette De Amstel toen de gezelligste roeivereniging die je je kon denken.

Corrie was een intelligente, zelfverzekerde vrouw met gedrevenheid, zakelijk inzicht, maar ook met oog voor detail en zorg. Kortom een roeister die haar baan uitvaart en niet loslaat. Maar ook de zeer verzorgde tuin tegen de duinrand in Schoorl getuigde van haar aandacht voor het kwetsbare. 

Dat hechte clubverband en haar solide betrokkenheid bleken zeer bruikbare competenties om met oud leden bij lustrumvieringen te reunieren. Samen met Rob stond zij aan de wieg wat nu nog steeds de "oud-ledenlijst" is: Een grote groep "Vrienden van De Amstel". Zij en wij zijn Corrie (en Rob) alle respect verschuldigd. 

Steven & Bart en familie, put enige troost uit onze deelneming en het besef dat jullie moeder -zoals ze het zelf zegde- een prachtig leven heeft geleid.

Corrie, vaarwel!


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam