Head: deelnemende Amstel-ploegen

Head: deelnemende Amstel-ploegen

Geplaatst op 10-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjolein

Dit weekeinde wordt weer de Head gevaren. Vanuit De Amstel doet weer een aantal achten en vieren mee. Hier vind je alle info over wie er dit weekeinde starten, wanneer ze starten en hoe de ploegen in elkaar zitten. Kom de ploegen vooral enthousiast aanmoedigen langs de kant!

Ploeg Elze

foto-ploeg-elze

Foto: van links naar rechts Joan, Anne-Marie, Anneloes, Yvonne en Elze
Anneloes Russell (zowel lid van De Amstel als van Alkmaarse), Elze Hermans en Yvonne Wolf (Daventria) hebben inmiddels al heel wat wedstrijden samen geroeid. Naast de klassiekers in Nederland waren dat ook vaak 1.000-meterwedstrijden in het buitenland. En juist daar komen we altijd weer andere enthousiastelingen tegen die best wel eens met ons in de boot willen stappen. Dit jaar zijn dat op de Heineken Anne-Marie Patist (Vada) en op de Head Evelien Korving (Rijnland). Omdat haar eigen ploeg niet meedoet op de Head zal Joan Baggerman ons sturen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ploeg Joan

foto-ploeg-joanWij zijn Christine, Heleen, Joan (stuur), Judith, Moniek, en daarbij Florrie en Pauline (invalsters). We zijn een piepjonge wedstrijdploeg, in onze huidige samenstelling bestaan we sinds Januari 2023! We hebben (opgeteld, maar niet samen) vijftien jaar wedstrijdervaring. Sommigen van ons kregen de smaak (en de eerste prijs) te pakken in de Regiowedstrijden 2018. Nu roeien we al een tijd in de Rob Werver, en we vallen met onze huidige samenstelling in de Masters F-categorie. We hebben veel potentie, oftewel, nog best wat bij te schaven, maar daar hebben we zin in. Dus.... we zitten middenin een steile leercurve, en dat is een heel karwei. Zoals een viervoudig Olympisch kampioen al schreef: „heb je de inpik voor elkaar, is de recovery weer naar gort!" Maar soms swingt de boot, en dat voelt goddelijk/godinnelijk.
We voelen ons sterk gesteund door enthousiaste Marjolein Dohmen en de clinic coaches (wij 'kregen' Frederic, veel van geleerd), dankjulliewel! We hebben besloten nog niet mee te doen met de Head en de H4K, maar wel met de Spaarne Lente race en veel van wat er daarna nog komt.

 

 

 

 

 

De Van Schacht Superacht

de-van-schacht-superacht

De naam ‘Van Schacht Superacht’ is ooit bedacht door Rick, een van de roeiers uit deze boot. De samenstelling van onze boot bestaat uit Amstel-leden tussen de 39 en 74 jaar, aangevuld met ons jongste lid en tevens stuur Jan Joost (Okeanos). De roeiers die deel uitmaken van ons team zijn: Arno, Art, Bram, Dirk, Jochem, Leon, Luk, Rick en Wieger.

Onze vaste watertraining is zaterdagochtend van 9.00-11.00 uur. Voorts trainen we tijdens het winterseizoen elke dinsdagavond op de ergometer. Soms wordt daar nog een extra training op donderdagavond aan toegevoegd. Vanaf begin april maakt de ergotraining op dinsdagavond plaats voor een training in de acht op de Amstel. Om onze techniek te verbeteren, hebben we een tijd Jan Joost van Okeanos aangetrokken als stuur; maar hij coacht ons ook nog!

Ons streven is om - naast hard trainen en goed roeien - vooral veel lol met elkaar te hebben. Je vindt ons elke zaterdag na de training in de sociëteit met een bak koffie. Ook eten we dinsdag na de training vaak samen een hapje. Om de teamspirit te vergroten hebben we eind februari, ter voorbereiding op de Head en de Heineken, een trainingsdag gehad in Zwolle. Kortom, we zijn klaar voor een paar mooie races! 

 

Ploeg Nienke

foto-ploeg-nienke

Van Peking Eenden tot Pink Panthers
stuur: Michael Kopijn
coach: Erik Kraak
Lisa van der Putten, Wietske Hoogstadt, Nienke Engberts, Colette Cramer, Tamara Vreeken, Willemke Stilma

In 2004 begon het team, indertijd een clubje artsen werkzaam bij het Spaarne Ziekenhuis, als dubbelvier. Lisa en Michael zijn teamleden van het 'eerste uur'. De teamnaam Peking Eenden is bedacht omdat de man van een van de toenmalige roeisters in de Holland Acht op de Olympische Spelen roeide. In 2008 kreeg de ploeg van het bestuur te horen dat zij haar vaste boot moest inwisselen voor een andere boot, dat deed het team op één voorwaarde: Erik Kraak, toen voorzitter, moest komen coachen en tot op heden heeft Erik de techniek van het team altijd weten te versterken. Het team had door de jaren heen wisselende samenstellingen met andere teamleden. Wietske en Nienke, aanvankelijk invalsters, kwamen in 2010 bij de ploeg. Colette versterkte het team in 2018 en Tamara stapte in 2019 vanuit een damesacht de boot in, de ploeg leek in balans maar er miste toch nog iemand... Colette en Willemke trokken in de C2 op De Onderlinge in 2021 blik en zo werd, na een lichte ontgroening, het laatste teamlid gevonden en nu is het team compleet. Niet alleen op de Amstel, maar ook op IJburg en langs de kust zijn wij te zien als Coastal Bikkels. Mocht je ons niet kennen: we zijn gekleed in roze!

 

Ploeg Erik

foto-ploeg-erik-1Veteranen F acht

Deze ploeg mag zich wel de ploeg met de langste wedstrijdervaring van De Amstel noemen. De eerste wedstrijden van Cees Vente en Erik Kraak samen waren al in 1974. Dat waren uiteraard de Heineken en Head.

Midden jaren tachtig sloot Hans Jonkers aan en kwam Hans Vendrig over van Nereus. Begin deze eeuw kwam oud Amstellid Aljo Veldhuis na omzwervingen bij Skoll en RIC terug om de ploeg te versterken en niet lang daarna sloot het Njord / De Hoop smaldeel Johan de Haan en Jan Pieter Jansze (beiden Varsity winnaars) en Marco Romano (WK kampioen en Olympia-ganger namens Italië) aan. Als laatste kwam onze eigen Amstel WK-ganger Bart Breuk de ploeg versterken. De ploeg bestaat al zo´n 20 jaar uit deze 9 man, waarbij Cees Vente dit jaar reserve is bij de wedstrijden. De ploeg werd  tientallen jaren gestuurd door Willem Groot, maar na zijn overlijden in 2021 trekken Olga Duijn en Nienke Engberts aan de touwtjes.

Naast roei-ervaring heeft de ploeg ook veel bestuurservaring. Meer dan de  helft van de ploeg heeft een bestuursfunctie bij de Amstel vervuld.

Zo lang al bij elkaar geeft wel aan dat De Amstel een gezellige vereniging is die veel te bieden heeft.

Nog altijd heeft de ploeg hoge ambities en ieder jaar nemen we ons weer voor dit jaar beter te varen dan vorig jaar. Er worden in de boot dus regelmatig ´scherpe opmerkingen´ gemaakt maar ja, de jaren gaan tellen en bij de koffie is dat al weer vergeten. We blijven roeien tot we omvallen!

 

Ploeg Jip

foto-ploeg-jip

Wij zijn een groep ex-studentenroeiers die zich hebben gerealiseerd dat ze het drinktempo van de studentenborrel niet meer aankunnen, maar roeien wel te leuk vinden om te stoppen. Dit besef heeft ons naar De Amstel gebracht, waar hard roeien en gezelligheid hoog in het vaandel staan. In onze groep doen naast Nederlandse roeiers ook vaak mannen uit andere landen mee die roeiervaring hebben opgedaan tijdens hun studententijd. Onze groep is samengebracht door de legendarische Art Noordhoek, die altijd goed oplet of er geen roeiers buiten de boot vallen en nooit te beroerd is om in te vallen als stuur of roeier. We roeien altijd mee om te winnen (hoewel we dat zelden tot nooit doen), de winst zou wel dichterbij komen als we wat vaker in een vaste samenstelling naar eenzelfde doel zouden toewerken, maar dat blijkt soms nog wat lastig om te combineren met een drukke baan. Dat weerhoudt ons echter niet van om bij alle Amstelwedstrijden aanwezig te zijn, in welke samenstelling dan ook, we gaan er altijd 100% voor. We kijken uit naar de komende weekenden waarin we ons weer even de wedstrijdroeiers van vroeger kunnen voelen.

 

 

 

 

Ploeg Rosa

ploeg-rosa

De ‘Clubachtdames’ ook wel genoemd, al roeien wij dit jaar de Heineken Vierkamp in het Veteranen (of tegenwoordig Masters) A veld. Wij zijn een enthousiaste ploeg vol oud wedstrijdroeisters, waar plezier en technisch hard roeien hoog in het vaandel staan. Een deel van onze ploeg is junior geweest bij de Amstel, en na een intermezzo bij Okeanos en Nereus teruggekeerd naar De Amstel, mét een aantal ploeggenoten. Zo zijn we een gezellig samengestelde ploeg. Wij roeien elke zaterdag en zijn regelmatig in het krachthonk te vinden. Daarnaast vind je ons ook op de racefiets, bij de ‘Running Rowers’, in de boksschool en verschillende crossfitzalen. Wij gaan voor de winst, maar altijd met een lach op ons gezicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ploeg Annemie

foto-ploeg-annemie-kleiner
Gedisciplineerde vrouwspersonen. Deels gepensioneerd, maar alle eigenwijs. Weerberichten worden luchthartig opgevat; het roeien zelf daarentegen allerminst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Junioren

Noor

foto-ernestine-en-noorHallo, ik ben Noor Denekamp, vijftien jaar oud. Ik roei nu drie en een half jaar en ongeveer een jaar competitief. Ik ben begonnen met roeien doordat ik van mijn ouders een nieuwe sport moest vinden. Voor mijn huis zag ik altijd roeiers voorbij komen, het leek me wel leuk om het ook te proberen, dus dat was wat ik deed. Het leukste aan roeien vind ik het wedstrijdseizoen, vooral het einde met het lekkere weer en ik vind de sfeer heel leuk. Het is altijd heel gezellig met iedereen en we zijn echt heel close met elkaar geworden.

Ernestine
Ernestine Pulles, 16 jaar. Ik ben begonnen met roeien in augustus 2021. Ik had voor dat ik begon al een heel jaar geen vaste sport gedaan en wilde dat heel graag weer doen. Ik ben nooit heel geweldig in balsport geweest en een bekende van me roeide bij de hoop dus toen kwam in bij roeien uit. Wat ik zo fijn vind aan roeien is dat de wereld er zo anders uit ziet vanaf het water. Het voelt altijd een beetje alsof ik even kort kan ontsnappen van mijn leven een op het water een heel ander iemand kan zijn. Ik kijk enorm uit naar dit seizoen omdat ik voor het eerst in een nieuw veld roei en eigenlijk nog helemaal niet weet hoe de tegenstand er uit gaat zien. Ook heb ik heel veel zin in warme trainingen op de bosbaan en daarna lekker gaan zwemmen in de schinkel met de rest.

Stanne
Ik ben Stanne, 16 jaar. Ik ben begonnen met roeien doordat ik altijd de verhalen hoorde van mijn moeder en toen zij roeide in haar studententijd. Het klonk heel leuk en toen wou ik ook gaan roeien. Ik kijk dit seizoen uit naar de wedstrijden roeien, want het wedstrijdseizoen vind ik het leukst.

Lotus

foto-lotus-en-liza 2Ik ben Lotus, ik ben net 18 jaar en roei in april 2 jaar.

Ik ben begonnen omdat mijn beste vrienden aan wedstrijd roeien deden en ik me afvroeg wat er nou zo leuk aan was. Bij de 8 keer roeien cursus besloot ik mee te doen en was ondanks de wind en hagel meteen verkocht, Ik wilde elke dag! Roeien is een heerlijk sport in de buitenlucht, het geeft vrijheid. Het gevoel van soepel en krachtig door het water te glijden is geweldig! Ik kijk enorm uit naar het komende wedstrijd seizoen. Ik heb zin om te racen en te zien hoe ik vooruit ben gegaan het afgelopen jaar. En het is altijd gezellig met het team:)

Puck
Puck Ofman, 17 jaar oud. Ik roei vanaf dat ik 11 jaar oud ben. Tussendoor tijdens Corona ben ik 2 jaar gestopt, maar heb het daarna met veel enthousiasme weer opgepakt. Ik ben begonnen doordat ik steeds roeiboten voorbij zag komen op de Amstel en mij dat ook wel heel erg leuk leek. Het leukste aan roeien vind ik dat je jezelf altijd kan verbeteren; in techniek en ook in snelheid. Ik kijk het komende seizoen uit naar alle wedstrijden die eraan komen en de gezelligheid binnen het team.

Iza

foto-izaIza Scheen ik ben 18 jaar en roei al sinds dat ik 12 ben, dus nu al zes jaar. Ik ben begonnen met roeien doordat mijn broer ook op de Amstel roeide, ik ging stoppen met hockey en roeien eens proberen. Roeien is voor mij nu een groot deel van mij leven zes dagen in de week ben ik aan het trainen. Het team waar ik in zit is heel gezellig, omdat wij elkaar zo vaak zien weten wij heel veel van elkaar. Wij snappen elkaar, en kunnen alles delen met elkaar. Ik kijk heel erg uit naar het zomerseizoen, de wedstrijden gaan dan weer beginnen. De wedstrijd dagen hebben een bepaald soort sfeer, wat moeilijk te omschrijven is maar echt een geweldig gevoel geeft.

 

schema

 

deo320px


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam