Guy Brutel, skiffeur in hart en nieren, is niet meer

Guy Brutel, skiffeur in hart en nieren, is niet meer

Geplaatst op 25-01-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter de Graaf

Guy was van 1984 tot 1988 een bijzonder nauwgezet tweede penningmeester. Zijn scherp en analytisch vermogen, passend bij zijn professie als patholoog-anatoom was daarvoor het juiste gereedschap.

Guy genoot van skiffen. Solitair ontspannen. Geen wedstrijdkolk, maar zeker geen gesliffer. Lekker ontspannen een fors eind varen om “het hoofd te legen” maar ook om op te laden. Klaar voor het pareren van nieuwe problematiek. Eerst roeide hij in verenigingsmateriaal en later in zijn eigen skif die hij recent, wetende dat zijn falende gezondheid voor de toekomst geen haal meer toestond, aan De Amstel schonk.

In het bestuur was hij echter allerminst solitair. Vaak op de achtergrond acterend kon hij als teamlid meedenken en -werken aan oplossingen buiten zijn competentiegebied. Buiten het roeien en zijn werk om was muziek een absolute passie. Actief en passief en met niet aflatende aandacht kon hij daarvan genieten en op een spraakzaam moment over vertellen.

We nemen dankbaar en respectvol afscheid van een aimabele, erudiete en rustgevende muziek-minnende roeier. Guy heeft zijn laatste rak gevaren. De skif ligt gelapt in de stelling. Slechts een welgemeend “bedankt en Vaarwel Guy” resteert ons!

Peter de Graaf

rouwkaart-guy-brutel


amstel-logo-met-tekst-en-oprichting

ADRESGEGEVENS

Hobbemakade 122
1071 XW Amsterdam